Piroska
-11 °C
-2 °C

Nem tájékoztatnak többé Schumacherről

2014.06.02. 09:39

Több mint öt hónapja fekszik kómában Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka, aki még december 29-én szenvedett síbalesetet az Alpokban. A német ex-autóversenyzőről az elmúlt időszakban egyre kevesebb információ kerül nyilvánosságra, amióta április elején Sabine Kehm, a pilóta menedzsere nyilatkozott.

Ezt a csendet próbálta megtörni a spanyol El Mundo Deportivo, amely még a múlt héten azt írta Kehmre hivatkozva, hogy a méribeli kórházban fekvő német orvosai bizakodnak, miután Schumacher egyre többször van pillanatokra magánál, és akkor kapcsolatba is tud lépni környezetével.

A spanyolok értesülését viszont Kehm gyorsan cáfolta, az olasz La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, nem is beszélt senkivel az El Mundo Deportivótól, így nem tudja, mi alapján írták azt a múlt héten. „Nincs velük semmi kapcsolatom” – mondta a német menedzser, aki azt is hozzátette, hogy már nem adnak ki hivatalos közleményeket Schumacher állapotáról, vagyis tulajdonképpen hírzárlat van róla. Így azt sem tudni, hogy egyáltalán tervezik-e átszállítani Michael Schumachert az otthonába, és amennyiben igen, akkor mikorra várható ez.

Sabine Kehm azt már korábban megmondta, hogy amennyiben hazaengedik Schumachert, onnantól egyetlen hír sem fog kiszivárogni róla. Úgy tűnik, hogy ezzel nem vártak addig, és már a kórházból sem közölnek új információkat róla.