A Red Bull perrel fenyegeti a Renault-t

2014.06.03. 11:59

Kártérési pert indíthat az idényben a csapatot ért nehézségek miatt a Red Bull Racing, állítja az istálló különleges tanácsadója. Helmuth Marko a német Bildnek nyilatkozta, hogy idővel kiszámolják, mennyit veszítettek idén a gyenge Renault motor miatt, aztán elképzelhető, hogy felelősségre vonják a francia céget.

"Felelőtlenség lenne pontos összegről beszélni mostanában, de a veszteségeink listája, ami a Renault hibájából adódott, meglehetősen hosszú. A szezonnak még nincs vége, de a bajnokság végeztével a pénzügyi osztályunk összeszámolja a károkat. Akkor térhetünk vissza a Renault hibájából származó gondjainkra" - idézte a Bild a Red Bull-tulaj Dietrich Mateschitz bizalmi emberét.

Helmuth Marko célozgat, de komolyan gondolja
Helmuth Marko célozgat, de komolyan gondolja

Az RBR idén egyértelműen a franciák közepes turbómotorja miatt esett vissza, és maradt le a hatból hat futamot nyerő Mercedes mögött. Esélyük maximum a harmadik helyre van, ezt az utóbbi futamokon Daniel Ricciardóval hozták is.

Sebastian Vettelnek viszont folyamatosan gondjai vannak a Renault-val, már három turbóegységet elhasznált a megengedett ötből, és még csak hat futamon vagyunk túl a 19-ből. "Nem nehéz kiszámolni, hogy nem lesz elég" - mondta a világbajnok.

Korábban a csapatfőnök Chris Horner is utalt rá, hogy a Renault miatt szenvednek, de ő mindig hangsúlyozta azt is, hogy az előző négy világbajnokságot meg velük nyerték meg.

Mateschitz felvetése abszurd, a motor az autó része, senki nem hallott még olyanról, hogy forintosítsák az elmaradt pontokat, győzelmeket, és egy beszállítót bíróságon próbáljanak meg felelősségre vonni.