Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A Red Bull perrel fenyegeti a Renault-t

2014.06.03. 11:59

Kártérési pert indíthat az idényben a csapatot ért nehézségek miatt a Red Bull Racing, állítja az istálló különleges tanácsadója. Helmuth Marko a német Bildnek nyilatkozta, hogy idővel kiszámolják, mennyit veszítettek idén a gyenge Renault motor miatt, aztán elképzelhető, hogy felelősségre vonják a francia céget.

"Felelőtlenség lenne pontos összegről beszélni mostanában, de a veszteségeink listája, ami a Renault hibájából adódott, meglehetősen hosszú. A szezonnak még nincs vége, de a bajnokság végeztével a pénzügyi osztályunk összeszámolja a károkat. Akkor térhetünk vissza a Renault hibájából származó gondjainkra" - idézte a Bild a Red Bull-tulaj Dietrich Mateschitz bizalmi emberét.

Helmuth Marko célozgat, de komolyan gondolja
Helmuth Marko célozgat, de komolyan gondolja

Az RBR idén egyértelműen a franciák közepes turbómotorja miatt esett vissza, és maradt le a hatból hat futamot nyerő Mercedes mögött. Esélyük maximum a harmadik helyre van, ezt az utóbbi futamokon Daniel Ricciardóval hozták is.

Sebastian Vettelnek viszont folyamatosan gondjai vannak a Renault-val, már három turbóegységet elhasznált a megengedett ötből, és még csak hat futamon vagyunk túl a 19-ből. "Nem nehéz kiszámolni, hogy nem lesz elég" - mondta a világbajnok.

Korábban a csapatfőnök Chris Horner is utalt rá, hogy a Renault miatt szenvednek, de ő mindig hangsúlyozta azt is, hogy az előző négy világbajnokságot meg velük nyerték meg.

Mateschitz felvetése abszurd, a motor az autó része, senki nem hallott még olyanról, hogy forintosítsák az elmaradt pontokat, győzelmeket, és egy beszállítót bíróságon próbáljanak meg felelősségre vonni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?