Nagy hír jött Michaelről, nyomjad neki, Császár!

2014.06.17. 08:58

Michael Schumacher hétfő óta hivatalosan is magánál van, sőt, elhagyhatta a kórházat, ahol múlt év december 29-e óta kómában volt síbalesete után. Közel fél év után felébredt, egy lausanne-i klinikán lábadozhat tovább.

Volt kollégái is nagy örömmel fogadták a hírt, négy világbajnok is gratulált neki, ki nyilatkozatban, ki a Twitteren.

„Csodálatos volt hallani ezt a hírt! Bárhová megyek, az emberek csak róla kérdeznek. Még Amerikában a benzinkútnál is. Annyira pozitív, hogy javul az állapota” – idézte a BBC Lewis Hamiltont.

„Jól kezdődik ez a hét, nagyszerű hír Michaelről! Nagyon boldog vagyok, hogy jóra fordul a sorsa” – twittelte Fernando Alonso.

Jenson Button is Twittert ragadott: "Fantasztikus jó híreket kapni Michael állapotáról".

A legviccesebben Sebastian Vettel legnépszerűbb rajongói Twitterje gratulált a javuláshoz: „Nagy hír jött Michaelről! Nyomjad neki továbbra is, Császár!”

Megkezdődhet tehát a rehabilitáció Schumachernél, aki már képes kommunikálni a családjával. A Bild bulvárlap szerint még nem beszél, de szemével jelez a szeretteinek.Természetesen kondíciója legyengült, az újság szerint csak 55 kiló, mintegy 15 kilót fogyott.

A lausanne-i kórház szóvivője megerősítette, náluk, otthonától mindössze 40 kilométerre van. Egy különösen privát helyet alakítottak ki neki, ahol folyamatosan mellette lehetnek hozzátartozói.

Az orvosok szerint persze a felépülésig hetek, hónapok, évek telhetnek el, és még nem tudni, hogy lehet-e újra százszázalékos a hétszeres exbajnok.