Jobban vezetek, mint főzök

2014.07.05. 19:29

22 év után először egy női pilóta is részt vett a Brit Nagydíj pénteki edzésén. Susie Wolffról, a Williams tesztpilójáról Sergio Perez is nyilatkozott, majd kérhetett elnézést szexista poénja miatt.

Perez egy spanyol tévének nyilatkozva elmondta, hogy Wolff remek pilóta, de ő nagyon rosszul érezné magát, ha egy női csapattárstól kapna ki, és ezért jobb is lenne, ha Wolff otthon, a konyhában maradna.

A közösségi oldalakon azonnal rászálltak Perezre, aki aztán kénytelen volt magyarázkodni. „Nem állt szándékomban senkit megbántani. Sohasem mondanék rosszat Susie-ról. Sőt, ellenkezőleg, nagyon is jó kapcsolatban vagyunk, és csodálom őt, hogy itt van."

Wolff elegánsan és humorral kezelte az egészet. „Miközben vacsorát főztem a konyhában, láttam Perez megjegyzéseit. Kérlek, hagyjátok! A mondatait kiragadták a szövegkörnyezetből. Egyébként, ezt a családom is tanúsíthatja, jobban vezetek, mint főzök" – írta Twitterén.

A 32 éves skót Wolff rutinos autóversenyző, már 1996-ben gokartozott, versenyzett a brit Formula 3-ban és a német túraautó-bajnokságban is. Májusban is tesztelt már a Williamsszel, míg férje, Toto Wolff a Mercedes egyik főnöke. Nagyon szeretne bekerülni állandó pilótaként egy F1-es csapatba, és szerinte erre van is esélye, nőként könnyebb vele súlyhatár alatt maradni, és marketingértéke is nagy lehet.

Wolffnak nem volt szerencséje a silverstone-i teszten, négy kör után ki kellett állnia, mert autójában elment az olajnyomás.