Kimi nem túl okos, hogy visszavonulást emleget

2014.07.15. 11:38

Kimi Raikkönen két hete, a Brit GP előtt azt válaszolta egy kérdésre, hogy valószínűleg nem hosszabbítja meg szerződését a Ferrarival, amikor az jövő év végén lejár, és várhatóan befejezi F1-karrierjét.

Egy másik finn exbajnok, Mika Hakkinen szerint ez butaság volt.

"Szerintem nem túl okos ez tőle. Amikor a szerelők meg mindenki a csapatnál tudja, hogy egy pilóta másfél év múlva lelép, a figyelmük az istálló másik versenyzője felé fordul, aki ezesetben Fernando Alonso" - írta egy német weboldalon vezetett állandó blogjában Hakkinen.

A másik volt mclarenes tudja, miről beszél, közel 15 éve ő is előre közölte visszavonulását, nem másfél évre előre, azév elején, amikor búcsúzott. Ráadásul Raikkönennek az sem jön túl jól, hogy most sem ő a favorit csapaton belül, hiszen Alonso negyedik, míg ő 12. a pontversenyben, és 68 ponttal le van maradva tőle.

Hakkinen ezek után nem is számít nagy felzárkózásra: "Ha valaki a befejezésről beszél, az negatívan érinti a motiváltságát. Onnantól kezdve nem tud arra a rengeteg dologra figyelni, amire a Forma-1-ben kell".

Hakkinen 1998-ban és 99-ben lett bajnok, 2001 végén, fiatalon, 33 évesen hagyta abba.

Raikkönen négy év után idén tért vissza a Ferrarihoz, de pocsék szezonja van, az új szabályok nem fekszenek neki, az autóval nem boldogul. Legutóbb már azt mondta, ő sem érti, mi történik vele, miért nem megy neki.