Alonso: Ricciardo fantasztikus

2014.07.21. 18:07

Nagyszerű volt a befutó az ötödik helyért Fernando Alonso és Daniel Ricciardo között Hockenheimben, többkörnyi csata után a ferraris szerezte meg a pozíciót, majd ellenfelét dicsérte.

"Daniel remek ausztrál meglepetés, hihetetlen, amit csinál. 7-3-ra vezet a végeredményeket nézve az első 10 futam után (Vettel ellen), amire egyikünk sem számított, vagyis nagyon jól dolgozik. Fantasztikusan vezet, Németországban is nagyon okosan ment, mindig kihasználta a szélárnyékom, miután megelőztem. Későn fékezett, későn támadott, és sosem hibázott. Nagyon-nagyon bölcsen vezetett, a szabályokat is tiszteletben tartva. Nagyszerű csata volt" - lelkendezett a spanyol.

F1 2014 Ger GP - Fernando Alonso vs Daniel Ricciardo

Korábban hasonlóan csak Kimi Raikkönnenről és Lewis Hamiltonról beszélt, a finnel akkor már jó ideje együtt versenyeztek az F1-ben, míg Hamiltont azután kezdte értékelni, hogy 2007-ben a McLarennél csapattársak voltak. Pontosabban évekkel azután, amikor a viharos szezonjuk emlékei kezdtek megszépülni.

Ricciardo idén került az RBR-hez a Toro Rossóból, Vettel csapattársának, és eddig veri a világbajnokot, Kanadában megszerezte első futamgyőzelmét is.

Csaptfőnöke, Chris Horner is felsőfokon beszélt róla és az alonsós csatáról is: "Nagyszerűen versenyzett Fernando és Daniel. Az előzéseik mansellesek voltak, Daniel sosem adta fel, lehetett rajta látni a küzdőszellemet. Ilyen a legjobb F1-es versengés".