Massa bicskanyitogató stílusban vádol

2014.07.21. 10:56

Az utóbbi négy futamból harmadszor végződött Felipe Massa versenye balesettel vasárnap délután, Hockenheimben. A brazil ezúttal Kevin Magnussennel koccant össze az első kanyarban, a Williamse felborult, de neki nem lett baja. Nem volt súlyos baleset, inkább látványos, és a visszajátszások alapján egyértelmű, ha valaki elszúrt valamit, az Massa volt. A felügyelők versenybalesetnek minősítették az esetet, nem büntettek senkit, de Massa azonnal vádaskodni kezdett.

"Én voltam elöl, enyém volt a kanyar, ha valakinek figyelnie kell, az a hátsó kocsi. Hárman nem fértünk be a kanyarba egymás mellett, ezért visszavettem, hogy ne legyek a csapattársam mellett. Újabb verseny, ahol egy másik autó intézett el, csalódott vagyok" - nyilatkozta.

Német rajtbaleset

A szokásos massás felindulás, hallottunk már ilyet eleget az utóbbi hét-nyolc évben, de a dél-amerikai mondandójába belefűzött még egy megjegyzést, ami közel áll a felháborító kategóriához: "Általában a GP2-ből érkező srácok okozzak a baleseteket".

Massa balesete a belső kamerából

Magnussen valóban újonc, de az ilyen általánosítás szokatlanul erős. A dán Massával szemben korrektül nyilatkozott.

Ki volt a hibás?

"Ha lett volna hová mennem, nem ütközünk, az biztos. Sajnálom, de mindent megtettem, hogy elkerüljem, de nem tehettem semmit. Nem akartam kezdeni semmit Felipével, szóval nagyon szerencsétlen, hogy mégis koccantunk" - mondta.

A nem akartam semmit kezdeni Felipével valószínűleg arra utal, hogy még előzni sem akart, egyszerűen ott ment a belső íven mindenféle irányváltoztatás vagy elfékezés nélkül, Massa meg egyszerűen belefordult.