Magyar lány oktatta Vettelt és Ricciardót

2014.07.24. 18:03 Módosítva: 2015.05.02. 06:12

Lassan indult be a Magyar Nagydíj, csütörtök kora délután a szokásos nyüzsgésnek még nyoma sem volt, de aztán négy óra körül, amikor az összes csapat kvázi egyszerre tartotta meg házi sajtótájékoztatóját, életre kelt a paddock.

Nem kis szerepe volt ebben Szász Kittinek, a kétszeres freestyle-világbajnok focistalány tanította ugyanis trükkökre a két Red Bull-pilótát az RBR pályaépülete előtt. A dekázás volt a legegyszerűbb trükkje, majd miután mindent bemutatott, jöhettek az autóversenyzők.

Vettel kissé csalódás volt, ahhoz képest, hogy német, Frankfurt-drukker, és gyerekkorában állítólag futballozott, az ausztrál Daniel Ricciardo ügyesebb volt nála. Többet dekázott, viszont a dekázás közbeni labdaátlépés csak a világbajnoknak sikerült. Nyakukban a labdát egyikük sem tudta megtartani, Kitti segített, és a pózba állt Ricciardo tarkójára tette azt, hiába, gyorsan le is pottyant onnan.

"Kissé zavarba ejtő volt, amikor odaadta nekünk a labdát. Mit csináljunk mi vele azok után, amiket ő tud? Hülyén éreztem magam, mikor nekem is produkálnom kellett valamit!" - vigyorgott aztán Vettel. A négyszeres első el volt ájulva a kétszerestől: "Hihetetlen, miket tud, nagyon tehetséges abban, amit csinál, és elképesztő szintre jutott el".