Red Bull: A McLaren ráment Vettelre

2014.07.24. 13:55

Ahogy mindig, úgy tűnik, idén is a Hungaroringen kezd beindulni az átigazolási piac: Helmuth Marko Red Bull-tanácsadó a Sport Bildnek elmondta, a McLaren-Honda megcélozta Vettelt.

"Természetes, hogy kiszemelték. És nem csak ők. A McLaren-Honda megdöbbentően erős ajánlatot tett Sebastiannak" - nyilatkozta Marko, aki a legközelebb áll a világbajnokhoz az RBR-nél.

A Red Bull négykor tart médiaperceket, biztosan előkerül a kérdés. Főleg, hogy a másik jelentkező állítólag a Mercedes, vagyis a helyzet nem kicsit bonyolult: míg a McLarennél Button és Magnussen is mozdítható, a Mercinek két szerződtetett pilótája van jövőre, Nico Rosberg a napokban hosszabbított, Lewis Hamilton hároméves megállapodása pedig csak jövő év végén fut ki.

"Néhány toppilóta van csak, értük küzd minden topcsapat. Próbáljuk megtudni, hogy áll most a piac, mielőtt döntést hoznánk" - titokzatoskodott Toto Wolff mercedes-főnök.

Vettel szerződése szintén 2015 végén jár le a Red Bullnál.

A pletykák könnyen lehet, hogy befolyásolták a csütörtöki, hivatalos FIA-sajtótájékoztató felhozatalát is, ugyanis a hat meghívott pilóta között egyetlen topversenyző sincs, Maldonado a legsikeresebb közülük 1 futamgyőzelmével. Nehéz hasonlóra visszaemlékezni az összes nagydíjat tekintve, nem csak a magyart.  Könnyen lehet, hogy az istállók és a pilóták sem akarták, hogy a csapatváltásokról faggassák őket, ezért igyekeztek távol maradni a sajtótól.