Vettel: Szeretném ismerni a főnök informátorát

2014.07.24. 17:01 Módosítva: 2014.07.24. 17:04

A Red Bull-tanácsadó Helmuth Markót idézte a német Sport Bild csütörtökön, eszerint a McLaren-Honda megdöbbentő ajánlatot tett Sebastian Vettelnek. Nem is kezdődhetett mással a világbajnok szokásos médiabrífingje délután, a Hungaroringen, mint azzal, igaz-e a hír?

"Nem tudom, honnan szedte ezt, de én is szeretném megismerni Helmuth informátorát" - érzékeltette a felvetés abszurditását Vettel. Cáfolta, hogy megkeresték volna, többet nem is volt hajlandó foglalkozni a kérdéssel. (Azért ne vegyünk rá mérget, hogy nem keresték meg.)

Arra viszont felelt, mi van jelenleg az istállónál, ahol új csapattársa, Daniel Riacciardo szinte egész évben verte őt. "Ha nem hinném, hogy a helyzet változhat, nem lennék itt" - mondta, majd hozzátette, hogy a szezon nagyon nehéz neki, sokat rontott az esélyein a pocsék előszezonjuk, amikor a Renault-motor még használhatatlan volt.

Az RBR Monacóban volt a legközelebb az idén 10-ből 9-et nyerő Mercedesekhez, a Hungaroring hasonlóan lassú pálya, mint városi, képesek lehetnek-e itt megszorítani a legjobb kocsikat.

"Valóban itt van a legnagyobb sanszunk, mert csak egy egyenes van. De közel van az aquapark, ha szombat délután kimennek fürdeni (az időmérő helyett), vasárnap akkor is nyerhetnének" - vázolta az esélyeiket Vettel.