Edina
2 °C
18 °C

Raikkönen asztalra csapott a Ferrarinál

2014.07.26. 18:33

17. helyről rajtolhat a Magyar Nagydíjon Kimi Raikkönen, miután már az időmérő első harmadában kiesett a Ferrari hibája miatt: azt mondták, már nincs szüksége még egy körre, biztos továbbjutó, aztán az utolsó pillanatban Jules Bianchi a Marussia-Ferrarival megelőzte.

A finn az asztalra csapott.

"A terv az volt, hogy még egyszer kimegyek, de ez nem történt meg. A csapat azt mondta, rendben vagyunk, nincs szükség még egy körre. Párszor rákérdeztem, de azt felelték, szükségtelen, az eredmény pedig szemmel látható. A Ferrarinak nem szabadna ilyen hibákat elkövetnie. Nem vagyunk újoncok, egyikünk sem. Nem jó nekem, nem jó a csapatnak, de a hiba már megtörtént. Lehet hibázni, de bizonyos dolgokon változtatni kell."

Fotó: Lars Baron
Fotó: Lars Baron

A kemény szavak ellenére lojális maradt az olaszokhoz, önkritikus is volt.

"Bízom az istállóban, és bízom az embereinkben. Megkérdőjeleztem a döntésüket, de nem mehetek a tanácsaikkal szembe. Csapatként vagyunk itt, csapatként döntünk, és ma így alakult. Nem látom értelmét kiabálni, én is hibáztam a múltban, és fogok a jövőben is."

Bianchi megmagyarázta, hol mehetett félre a Ferrari, a hibájuk abszolút amatőr, ha tényleg így volt.

"Ott szúrhatták el, hogy nem vették észre, hogy az első körömben hibáztam egy nagyot. Csak azért volt olyan gyenge az első időm, amiből nem gondolták, hogy egy másodpercet lehet javítani" - árulta el a francia, aki szintén a Ferrari versenyzője, csak kölcsönben van a kiscsapatnál.