Alonso most az F1 egyetlen zsenije

2014.08.21. 12:21

Jelenleg Fernando Alonso az egyetlen zseni a Forma-1 mezőnyében, állítja a korábbi háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart, akit a spanyol Marca kérdezett arról, hogy ki szerinte a legjobb most az F1-ben.

Alonso esetében a mentális erejét, Lewis Hamiltonnál a gyorsaságát, míg Nico Rosbergnél és Sebastian Vettelnél a stabil teljesítményt emelte ki.

A világon több millió versenyző van, közülük viszont csak pár ezer él meg belőle, és mindössze pár százan élnek jól. A Forma-1-ben 22 pilóta van, talán hat, aki igazán jó, három kivételes, de zseni csak egy van. Ha meg kellene mondjam, ki a legteljesebb pilóta, egyértelműen Alonsót mondanám

– idézi a spanyol lap Stewartot, aki azt is hozzátette, hogy a Ferrari 33 éves versenyzője tökéletes korban van a versenyzéshez. „Megélte a jót, a rosszat és a csúf dolgokat is” – véli, még akkor is, ha a 2014-es szezon éppen pont az utóbbi kategóriába esik a spanyol pályafutásában, hiszen bár a fizetése kiemelkedő az olasz csapatnál, amióta hozzájuk igazolt, nem sikerült megszereznie a harmadik vb-címét.

Azt viszont nem mondta ki, hogy Alonsónak csapatot kellene váltania, hiszen azt csak ő érzi, erre van-e szüksége, mindössze annyit tanácsolt neki, hogy még az idei szezon alatt, vagyis 6-8 héten belül döntenie kell a jövőjéről.

Stewart arra is kiért, hogy sosem szabad egyetlen versenyzőnek sem azt gondolnia, hogy ő a legjobb, hiszen pont az attól való félelem, hogy valaki jobb nála, sarkallhatja őket a vb-győzelemre.

Vagyis szerinte ugyan Alonso a legjobb, de a spanyolnak nem szabad ugyanezt gondolnia.