Vettel és Alonso a McLarenen agyal, Hamilton és a Merci szünetelteti tárgyalását

2014.08.28. 17:06

Monzában végre fellendülhet az eddig szokatlanul nyugodt átigazolási piac a Forma-1-ben: az Autosport megtudta a McLaren-főnök Eric Boullier-től, hogy istállója ajánlatot tett Fernando Alonsónak és Sebastian Vettelnek is, és épp a válaszukra várnak.

Vettelnek 2015-ig, Alonsónak 2016-ig van szerződése a Red Bullnál, illetve a Ferrarinál, mégsem mondtak azonnal nemet. Boullier szerint hamarosan felelnek, és terveik szerint ők már a szeptember utolsó hétvégéjén sorra kerülő Szingapúri GP előtt tudni fogják, kik lesznek a pilótáik jövőre.

Amíg a két bajnok nem mond valamit, nem tárgyalnak jelenlegi versenyzőik közül sem Jenson Buttonnal, sem Kevin Magnussennel.

A McLaren jövőre újra Honda motorral indul, és a közel 25 év után az istállóhoz visszatérő japánoknak toppilóta kell. Button hiába világbajnok, nem elég top.

Közben a Mercedesnél a Hamilton-Rosberg balhé első konkrét hatása, hogy a csapat és az angol közös megegyezéssel szüneteltetik a hosszábbítási tárgyalásukat. A csapatfőnök Toto Wolff elmondta, hogy az egyezkedés kizökkentené Hamiltont az amúgy is problémás vb-küzdelemből, ezért jobbnak látják addig felfüggeszteni a megbeszéléseket, amíg a helyzet csillapodik. (Vagyis a világbajnokság végéig, valószínűleg.)

Szóban megegyeztek a felek, hogy addig, amíg egymással nem rendezték a helyzetüket, nem tárgyalnak mással.

Hamilton egy hónapja a Hungaroringen azt nyilatkozta, hogy már felmerült a hosszabbítás lehetősége, és hogy maradni akar mostani megállapodásának 2015-ös lejárta után is, mert végre a legjobb autót vezetheti. A spái események, illetve a vb kimenetele viszont mindezt befolyásolhatja.