Ciki baleset: Verstappen bemutatkozott

2014.09.01. 10:50

Rotterdamban tartott bemutatót a hétvégén a 16 éves Max Verstappen, a Forma-1-es Scuderia Toro Rosso pár hete szerződtetett pilótája, de a show balul végződött, mert a tinédzser a szalagkorlátnak ütközött.

Verstappen először vezetett F1-kocsit közönség előtt, előtte a rockinghami pályán már kipróbálta az RB7-est, a testvércsapat Red Bull Racing tavaly előtti autóját, hogy szokja azt. Úgy tűnik, ez még nem jött össze teljesen, mert gumiégetés közben, amikor körbe-körbe forgatta az autót, túl közel került a korláthoz, és nem tudott elfordulni.

Ekkor még megállt, és a rendezők segítettek rajta, hátratolták a kocsit. Az emberek még el sem hagyták az ideiglenesen kialakított pálya területét, Verstappen már újra gázt adott, majd egészen furcsa és érthetetlen módon mintha elfelejtett volna kanyarodni, a kordonnak szaladt.

Max verstappen rotterdam - crash

Az első szárny leesett a Toro Rosso-színekre fényezett Red Bullról, és a gála félbeszakadt. A gépet újra vissza kellett tolni, aztán Verstappen szárny nélkül hagyta el a helyszínt.

Nem tudni pontosan, mi történt, mert a videók alapján nem is csúszott meg az autó, hanem egyszerűen nekifutott a falnak.

Max Verstappen F1 crash 2014 Rotterdam

Verstappen egy éve vezetett először együléses versenyautót, egy alacsonyabb osztályú gépet, majd idén kezdett versenyezni Forma-3-ban. Az F1-kocsi úgy 600 lóerővel többet tud.

Apja, a volt F1-es Jos Verstappen szerint fia készen áll a Forma-1-re, még ha a lépés óriásinak is tűnik.

A Toro Rosso egyébként azt tervezi, hogy a szeptember végi Szingapúri GP-től kezdve a pénteki szabadedzéseken már Verstappent indítja, valószínűleg Jean-Eric Vergne helyett, akinek a posztját jövőre veszi át a tehetség. Csapattársa az orosz 20 éves Danyiil Kvjat lesz, ő már idén állandó versenypilóta az istállónál.