Monza: a Ferrari felkészül a fájdalomra

2014.09.04. 09:07

Nehéz hétvégére készül a Ferrari, hazai pályájukon versenyez a Forma-1 a következő napokban, esélyesnek kellene lenniük, de a csapatfőnök előre jelezte, ne várjanak tőlük sokat. A Mercedesek sokkal erősebbek lesznek az F1 leggyorsabb pályáján, és a Red Bull is megmutatta legutóbb, a szintén szupergyors Spában, hogy jobb náluk. Azért igyekezni fognak, hátha összejön valami.

"A Mercedes konzekvensen gyors idén, minden téren. Kemény futamok állnak mögöttünk, amikor előtte ugyanígy aggódtunk, hogy nem leszünk versenyképesek. De különösen fegyelmezettek leszünk és nagyon koncentrálunk, mert bármikor adódhat lehetőség. Így megyünk Monzába, még ha tudjuk is, extrém nehéz lesz. Meglátjuk, mit sikerül kihoznunk belőle" - harangozta be Monzát Mattiacci.

Marco Mattiacci és Fernando Alonso
Marco Mattiacci és Fernando Alonso

A Red Bull Renault motorja még a Ferrarinál is gyengébb volt a szezon elején, ám a rivális istálló és a francia gyár úgy összekapta magát, hogy már három futamot nyertek, Daniel Ricciardóval - mindig tökéletesen használták ki a Mercik megingását.

Az Autosport arra a kérdésére, hogy a Red Bull példája motiválja-e a Ferrarit, a főnök így felelt: "Mindenki inspirál engem, nem csak a Red Bull. A lényeg, hogy keményen dolgozzunk tovább, mert ők bizonyítják, lehet esély utolérni a Mercedeseket".

Fernando Alonso és Kimi Raikkönen Spában nem ment rosszul, a finn legjobb eredményét érte a Ferrarinál, mióta az év elején visszatért a csapathoz, negyedik lett. Ha kijönne nekik a lépés, elméletileg dobogóközeli helyekben gondolkozhatnának újra, azaz Mattiacci igen óvatos, viszont a győzelem valóban szupermeglepetés lenne tőlük.