Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Lehet ennél közelebb menni Raikkönenhez?

2014.09.08. 19:58

Lewis Hamilton gyenge rajt után tökéletes versenyzéssel nyerte Monzát, a mezőny két másik legjobbja a rajt után Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo volt. A finn a rajtját a harmadik posztról elszúrta, igaz, az autójával sem volt minden rendben az indulásnál, de aztán 10.-ről jött vissza negyediknek, végig előzésekkel.

Ricciardo csak kilencedikként startolt, nem túl jól, mert nem lépett előre, de aztán a hajrában erősített, és az ötödik helyig jött előre. Ő is tudta, fantasztikus rajttal is szinte biztosan ez lett volna a maximum, mert a Mercedesek és a Mercedes-motoros Williamsek sokkal gyorsabbak voltak.

Ricciardo többek között Kimi Raikkönent is megelőzte, a Red Bull és a Ferrari olyan közel került egymáshoz, aminél közelebb két F1-es autó nem kerülhet koccanás nélkül.

Az ausztrál hétfőn ki is twittelte ezt a képet, azzal a kommenttel, hogy "jó kis csaták voltak tegnap, az ilyesmi mindig élvezet".

Annyira közel volt egymáshoz a két kocsi, hogy a fotón első blikkre úgy tűnik, a Ferrarinak nincs jobb hátsó vagy a Red Bullnak nincs bal hátsó kereke.

Ricciardo megelőzi Raikkönent Monzában

A Raikkönen-előzés nagyon szoros volt, de még ennél is jobb volt az, amikor csapattársát, Sebastian Vettelt előzte Ricciardo. A második sikán előtt kívülről próbálkozott, majd látszólag meggondolva magát, féktávon belülről vágott be a világbajnok mellé, és simán elment.

Ricciardo megelőzi Vettelt Monzában

A SkySports-szakértő és sportkocsiversenyző Anthony Davidson is ezt választotta a futam előzésének, nehéz lesz ennél jobb manővert találni idén.