Itt a legmerészebb ötlet Alonso átigazolására

2014.09.24. 16:55

Az útóbbi hetekben a milanói La Gazzetta dello Sport vezetett a Fernando Alonso átigazolásáról szóló hírekben, a legjobb a Vettel-Alonso csere volt, majd a hét elején a McLarennek adták el a spanyolt. Az biztos, hogy az angolok ajánlatot tettek neki, és most a spanyol Marca írja azt, hogy 100 millió eurót fizetnének neki három évre. Ez nagyjából 10 millió eurós béremelést jelentene Alonsónak eddigi ferraris gázsijához képest.

Ezeknél az ötleteknél is merészebb viszont a Marca feltételezése, miszerint "a Mercedes is megkereste Alonsót, és nincs kizárva, hogy elcseréljék Lewis Hamiltonra".

A spanyol újság úgy tudja, Alonso szabadon elvihető, nem kell kompenzációt fizetni a Ferrarinak, amivel szerződése csak 2016 végén jár le.

Alonso állítólag elkezdett tárgyalni az olaszokkal a hosszabbításról, de a feltételeit nem tudták teljesíteni. Ezek után azt már kijelenthetjük, hogy csoda lenne, ha maradna a Ferrarinál, amit az is nagyon zavarhat, hogy versenyzője az élő megállapodása ellenére minden kérőjével tárgyal.

Nem is lehet véletlen, hogy Marco Mattiacci csapatfőnök a Szingapúri GP után ezt mondta: "Hogy marad-e Alonso? Pillanatnyilag igen, de tárgyalunk róla, hogy erősíthetnénk meg a kapcsolatunkat. A váltáshoz bátornak kell lenni, engem azért hoztak ide, hogy felrázzam a csapatot, és ez lehet, hogy nem mindenkinek tetszik."