A Honda nem tudja, kik lesznek az F1-pilótái

2014.10.01. 15:16

Bemutatta az első képet F1-es motorjáról a Honda szerdán, a turbó jövőre a McLareneket fogja hajtani. Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy a McLaren Hondákat kik fogják vezetni. Mert az istálló vezetői ugyan emlegetik, hogy nem lesz változás, és marad Jenson Button Kevin Magnussennek, de a motorbemutatón most a Honda-főnök azt mondta, ő még nem tudja, kik lesznek a versenyzőik.

"Folyamatosan tárgyalunk a pilótákról, akiket szeretnénk megszerezni, és most, hogy a McLaren csapat Japánban van, természetes, hogy lesznek megbeszéléseink. De nem hiszem, hogy a pilótáink szóba kerülnek, mert még semmi nem dőlt el" - nyilatkozta Arai Jaszushisza.

Hétvégén Japán GP Szuzukában, nagy bejelentés mégsem várható, mert a helyzet igen bonyolult lehet az Alonso-Hamilton-Vettel háromszögben: mindnek ajánlatot tett a McLaren és a Honda, de még egyik sem döntött.

Hamilton Mercedes-főnöke szerint 1 százalék esély van rá, hogy az angol és mostani csapattársa, Nico Rosberg nem lesz a németeknél együtt jövőre is.

Alonso gondolhatja legkomolyabban a váltást, mert már az olasz és a spanyol sajtó is biztos benne, összeveszett a Ferrarival, és az új csapatfőnök Marco Mattiaccival nehezen egyeznek. Főleg mióta Mattiacci letiltotta Alonso fizetésemelési kérelmét. A hírek szerint a spanyol 100 millió euróz akart az olaszoktól a következő három szezonra, annyit, amennyit a japánoktól kapna, ha átül a McLarenbe. Ez nagyjából évi 10 millióval több jelenlegi gázsijánál, és Mattiacci ajtót mutatott neki.

Vettel körül legnagyobb a csend, de ő sem erősítette meg határozottan, hogy jövőre is maradna a Red Bullnál.

Alonso szerződése a Ferrarinál 2016, Vettelé és Hamiltoné 2015 végén jár le az RBR-nél, illetve a Mercedesnél.