Alonso 50 millió eurót kap egy évre a McLarentől?

2014.10.03. 11:51 Módosítva: 2014.10.03. 11:51

A Japán GP első napja után a teljes világsajtó elkönyvelte, hogy Fernando Alonso elhagyja a Ferrarit. A kérdés már csak az, hogy a valószínűsített McLaren Hondához igazol-e, vagy az utolsó pillanatban akad más lehetősége: a Red Bull.

Szuzukában ugyanis felmerült, hogy Sebastian Vettel nyitott a váltásra, és az olaszok várják. Ami erre utal, hogy a négyszeres bajnok főszerelője azonnali hatállyal elhagyta az RBR-t, és hogy a Ferrari csütörtökön szerződtette Riccardo Adamit a Toro Rossótól - ő volt a német főmérnöke még az STR-nél, 2007-ben és 2008-ban.

Vettel közben újra csak rizsázott, amikor a csapatváltásról kérdezték: "Azt hiszem, két éve pletykálnak erről, különösen a szezonnak ebben a szakaszában".

Luis Garcia Abad, Alonso menedzsere magyaráz Marco Mattiacci Ferrari-csapatfőnöknek Szuzukában
Luis Garcia Abad, Alonso menedzsere magyaráz Marco Mattiacci Ferrari-csapatfőnöknek Szuzukában

Lényeg a lényeg: Alonsóék még talán látnak esélyt az RBR-hez kerülni, és az ügynöke Chris Horner Red Bull-csapatfőnöknél kopogtathat.

A Red Bull szinte biztosan sokkal jobb kocsit tud adni Alonsónak jövőre, mint a McLaren, ami viszont a Honda pénzével támad. A legutóbbi hírek szerint 50 millió eurót sem sajnálnának a kétszeres bajnoktól egyetlen szezonra. Eddig úgy tudtuk, 100 milliót kínáltak három évre.

A Honda mielőbb be akarja fejezni a tárgyalást, és nagyon szeretné, ha már a hétvégén, otthon, Japánban bejelenthetné, hogy megszerezte a Forma-1 egyik legjobb pilótáját.