Tényleg a fejkamera okozhatta Schumacher sérülését

2014.10.12. 21:18

Február közepén, másfél hónappal Michael Schumacher síbalesete után felmerült, hogy majdnem végzetes fejsérüléseit a sisakjára rögzített kamera okozhatta, most egy francia F1-riporter, Jean-Louis Moncet azt állítja, tényleg ez történt.

"Michaelnél nem az ütés, hanem a sisakkamera rögzítése okozta a bajt, az sebesítette meg az agyát" - nyilatkozta az Europe1 rádiónak.

A hétszeres F1-bajnok sisakját egy szikla törte ketté, szakértők akkoriban azt mondták, a kamera fokozhatta az ütést.

Nagyjából most már ez persze mindegy is, lényegesebb, hogy Moncet találkozott Schumacher 15 éves, gokartversenyző fiával, Mickkel, és tájékozódott apja állapotáról.

"Azt mondta, az apja nagyon nagyon lassan ébredezik. Bár minden nagyon lassan megy, van ideje, az egész élete előtte áll, hogy helyrejöjjön" - fűzte hozzá Moncet.

Múlt héten Jean Todt FIA-elnök mesélte el, hogy nem rég meglátogatta volt versenyzőjét, aki "hamarosan normális életet élhet". Ezt viszont pár nap múlva cáfolta Schumacher menedzsere, szerinte Todt szavait félreértelmezték vagy félrefordították, inkább azt mondhatta, "remélhetőleg" normális életet élhet majd.