Alonso nem vezet jövőre Merci-motorral

2014.10.13. 00:56

Fernando Alonso az NBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy valószínűleg nem vezet Mercedes-motoros autót jövőre, vagyis egyre biztosabbnak tűnik, hogy a McLaren Hondához igazol.

"Nem hinném" - felelte arra a kérdésre, hogy a Mercedesszel összefüggésben van-e a jövője.

Merci-motorokat használ jövőre a gyári csapat, a Williams, a Force India és a Lotus, vagyis ezeket kizárta. Alonso el fogja hagyni a Ferrarit, és úgy tudni, Lewis Hamilton helyét célozta meg a Mercedesnél, de egyre lehetetlenebbnek tűnik, hogy az angol távozzon, miután vasárnap a 9. idei futamát is megnyerte az angol. Csapatfőnöke, Toto Wolff hülyeségnek nevezte, hogy jövőre változtatnának a Rosberg-Hamilton kettősükön, mindkettőnek érvényes szerződése van 2015 végéig, a németnek még tovább is. Alonso arra játszik, hogy Hamilton hátha kiborul, és hirtelen feláll, mert a szezon közepén folyamatosan panaszkodott a csapattársára, akivel egyszer össze is ütköztek.

A spanyol igyekszik kihúzni a döntés határidejét a szezon végéig, amikorra 100 százalékig kiderül, hogy mihez kezd Hamilton. Ám már ő is láthatja, hogy egyre esélytelenebb Hamilton váltása, ebbe tökéletesen beleillik a "nem hinném" válasz.

"Az opcióim meglehetősen egyértelműek, amikor majd kiderül (a sorsom), azt fogják mondani, annyira nyilvánvaló volt. Várjanak, és meglátják" - mondta még vasárnap Alonso.

A McLaren Hondáról tudjuk csak biztosan, hogy ajánlatot tett a kétszeres bajnoknak, akinek utódja Sebastian Vettel lesz a Ferrarinál. Egyelőre azt a megállapodást sem jelentették még be, de Chris Horner, Vettel jelenlegi főnöke a Red Bullnál elárulta, pilótája oda tart.

Még egy lehetősége lehet Alonsónak, hogy kihagyja 2015-öt, és 2016-ra megpróbál magának Merci-motoros autót szerezni, de azt a legnehezebb elképzelni, hogy önszántából lépjen vissza a Forma-1-től, ami az élete.