16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Bianchi állapota kétségbeejtő, csoda, hogy még él

2014.10.14. 13:41

A La Gazzetta dello Sport nyomtatott kiadásának adott interjút a kómában, életveszélyes agysérülésekkel fekvő Jules Bianchi apja. Philippe Bianchi azt mondja, a helyzet „kétségbeejtő, csodával határos”, hogy fia még életben van.

„Amikor csörög a telefon, tudjuk, lehet, hogy a kórház az, Jules halálhírével. Az orvosok azt mondják, ilyen súlyos balesetet még senki nem élt túl, már ez is csoda.”

Az apa ennek ellenére is bizakodó: „Nem fogja feladni, ez biztos. Beszélek hozzá, tudom, hogy hall engem. Az edzője szerint ha van ember, aki megcsinálhatja, az Jules.”

A 25 éves Marussia-pilóta már majdnem tíz napja van kómában a jokkaicsi Mei kórházban, szuzukai bukása után, amikor kicsúszott a pályáról, és egy nehézmunkagépnek ütközött a kocsijával. Könnyen lehet, hogy a becsapódás sebessége a 200 km/órát is elérte. Agysérüléseit a rettentően hirtelen lassulás okozhatta, amit nem bír el az emberi szervezet.

Orvosai eddig nem nyilatkoztak állapotáról, de az istálló és a család korábbi közlése szerint diffúz axonális sérülése van, vagyis az agya nagyon nagy területen károsodott.

Philippe Bianchinak reményt ad Michael Schumacher gyógyulása is, aki síbalesete után fél évig volt kómában, de – ha lassan is – már otthonában lábadozik. „Schumachernek hónapok kellettek, míg magához tért a kómából. Bárcsak Jules-lel is így lenne!”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport