Négymilliós bónusz a takarítónak is a Mercinél

2014.10.14. 15:10

Kétmilliárd-hétszázmillió forintnyi fontot - 7 milliót - oszt szét a Mercedes Forma-1-es csapata a cég mintegy 700 dolgozója között vasárnapi konstruktőr-vb-győzelme után. Lewis Hamilton és Nico Rosberg három futammal a vége előtt biztosította be az istálló vb-címét, így kezdődhet a jutalmazás.

A Guardian úgy tudja, mindenki legalább 10 ezer fontot, majdnem 4 millió forintot kap, beleértve a konyhásokat és a takarítókat is. A mérnökök és a menedzsment persze ennél sokkal többet is kasszírozhat.

A Mercedes 16-ból 13 futamot nyert meg idén, a Red Bull-pilóta Daniel Ricciardón kívül más nem győzte le az autóit. Két pilótájából valamelyik világbajnok lesz, bár matematikailag még Ricciardónak is van egy hangyányi esélye, ami a következő futamon szinte biztosan eltűnik.

Hamilton kilencszer, Rosberg négyszer győzött idén, az angol mindössze a negyedik versenyző az F1 történetében, akinek ennyi GP-siker összejön egy évben. A vb-t viszont csak 17 ponttal vezeti, pedig még 100-at lehet szerezni az utolsó futam duplapontos szabálya miatt, amikor az első 10 helyezett kétszer annyi pontot fog kapni, mint normál esetben, a másik 18 nagydíjon.