Csak a motörheades Lemmy nem irigyli a legjobb F1-barkót Fittipaldi óta

2014.10.31. 13:47

A hetvenes években élte fénykorát a divatban, így a Forma-1-ben is a barkó, a fültől majdnem a szájig növesztett, pontosan vágott szakállkezdemény.

Világbajnokok is választották ezt a stílust, Jackie Stewart háromszoros és Emerson Fittipaldi, kétszeres győztes is viselt ilyet, különösen utóbbié maradhatott meg jól a drukkerek emlékezetében.

Stewart és Fittipaldi anno, középen Ronnie Peterson
Stewart és Fittipaldi anno, középen Ronnie Peterson

Manapság már nem menő a barkó, bár Jenson Button, majd Lewis Hamilton is próbálkozott hasonlóval, de sokkal de sokkal szolídabban. Pontosabban lehet, hogy eddig nem volt menő, de most újra hódiatania kell: csütörtökön Daniel Ricciardo mintegy 40 éven év után újra futamgyőzteshez illő szakállkölteménnyel jelent meg az Amerikai GP-n, így:

Szerdáról csütörtökre vágta magának, mert a hét közepén, a Red Bull Racing austini utcai show-ján még csak erősen borostás volt, mint mindig.

"Egész hétvégére marad a barkó-bajusz kombináció" - twittelte pénteken a háromszoros futamgyőztes, de a sajtótájékoztatón nem volt hajlandó magyarázatot adni rá, mi ihlette az alkotást.

UPDATE: movember, hát persze.

És hogy kitől vehette az ötletet Ricciardo? Talán tőle, aki évtizedek óta ugyanilyen szőrrel lép fel világszerte:

Lemmy Kilmister, a Motörhead énekes
Lemmy Kilmister, a Motörhead énekes

(Ha már itt tartunk, hallgassuk meg a legjobb számukat!)