Nincs segély a kiscsapatoknak, jöhet a harmadik Ferrari és Red Bull, vagy mégsem

2014.11.09. 16:50

A hétvégén a Brazil GP-n tárgyal a csapatokkal Bernie Ecclestone az anyagi válságról, aminek enyhítésére a Force India, a Sauber és a Lotus mintegy 30 millió fontos segélyt szeretne kapni az F1 bevételeiből. A hét elején a Lotus-főnök Gerard Lopez azt mondta, a sorozatot irányító cég, a CVC hajlandó pénzt osztani nekik, Ecclestone vasárnap viszont úgy nyilatkozott, nem kapnak semmit.

A tárgyalások a The Times szerint sehova nem vezettek, úgy tudni, a nagyfőnök annyit mondott nekik, költsenek kevesebbet, és hogy már így is elég pénzt kapnak. Emellett megállapodhatott a Ferrarival és a Red Bull-lal, hogy jövőre indíthatnak egy-egy harmadik autót, ha végleg kiesik a Caterham és a Marussia, ami a múlt hétvégén sem állt rajthoz, és most sem indul. Sőt, a Marussia elméletileg már meg is szűnt, bár most a SkySportsnak a csapatfőnök azt mondta, lát esélyt rá, hogy az utolsó versenyen, Abu-dzabiban ott legyenek, sőt, a következő szezonra is.

UPDATE: Az Autosportnak Ecclestone azt mondta, nem lesz senkinek harmadik autója jövőre, legalábbis ő nem kérte sem a Ferrarit, sem a Red Bullt annak elindítására. Az RBR közleményt adott ki, hogy tényleg nem érkezett felkérés. Ecclestone a távolabbi jövőre nézve viszont nem zárta ki a lehetőséget.