Gusztáv
-4 °C
1 °C

A legtaplóbb kérdés Forma-1-es dobogón

2014.11.10. 11:34 Módosítva: 2014-11-10 11:34:40

"Lewis, nem csak a vezetésed miatt irigyellek téged, hanem tudod miért? A barátnőd miatt! Hol van Nicole?" - kérdezte az alkalmi riporter, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet a dobogón Lewis Hamiltontól. Az angol kínosan vigyorgott, annyit felelt, "otthon".

Aztán valószínűleg arra számított, hogy az expilóta majd kérdezi a futamról is, hiszen volt miről: kicsúszás után jött vissza a második helyre, nagy hajrával befogta a győztes Rosberget, csak megelőzni nem tudta. Piquet viszont, azon kívül, hogy mit csinál a Merci-pilóta barátnője, másra nem volt kíváncsi, azonnal a harmadik helyezett Felipe Massához fordult. Hamilton nem is várt semmire, azonnal elhagyta a dobogót.

Hamilton jól kezelte Piquet-t
Hamilton jól kezelte Piquet-t

Feltűnhetett Piquet taplósága - egyrészt a kérdés, másrészt, hogy annyival le is tudta Hamiltont - a rendezőknek is, mert szokatlan módon visszahívták Hamiltont, hogy kérdezzen tőle a versenyről is a brazil.

A neten van több olyan videó is, ami azt mutatja, hogy Rosberg a pódiumról lemenet káromkodott is egyet Piquet-re, de az nem száz százalék, hogy tényleg azt mondta, "fucking bastard" (hülye marha, nagyon enyhe fordításban).

Piquet a Mercedesnél nézte a versenyt, egyszer be is vágták, amint Niki Laudát próbálta megcsókolni, viccből. Szemmel láthatóan elengedte magát, ezzel a hozzáállással szerepelt a dobogón is.

Végülis nem is lehetett tőle mást várni, aktív versenyző korában is ugyanígy viselkedett, bizonyíték erre az alábbi videó.