Alonso benyomja az embereit a McLarenhez

2014.11.11. 18:35

Fernando Alonso elkezdte felépíteni saját McLaren-csapatát, állítja a Gazzetta dello Sport: az újság szerint a spanyol három jelenlegi Ferrari-mérnököt is magával akar vinni az angolokhoz.

Andrea Stellát, mostani versenymérnökét, Massimo Rivolát, az olaszok sportigazgatóját és Giuliano Salvit, aki Kimi Raikkönen autójára van beosztva. Rivola és Stella Alonso régi emberei, öt ferraris éve alatt végig mellette voltak.

Nem nehéz rájönni, mi motiválhatja Alonsót, aki annak ellenére ragaszkodik hozzájuk, hogy a világbajnokságot öt szezon alatt egyszer sem sikerült megnyernie: megbízik bennük. 2007-ben, amikor először a McLarennél versenyzett, az idény végére már szinte senkiben nem bízott az angolok mérnökei/szerelői közül, rögeszméje volt, hogy mindenki akkori csapattársáért, Lewis Hamiltonért dolgozik. Bár úgy látszik, még mindig az, különben nem akarna olaszokat maga mellett tudni.

Az értesülések szerint Alonso szerdán megy Wokingba aláírni mclarenes szerződését, de a megállapodást csak bő egy hét múlva, az utolsó futam előtt jelenthetik be. Nem csak az alonsóval való egyezkedés, hanem csapattársának megnevezése is lassan halad, mert még mindig nem tudja a McLaren, hogy Kevin Magnussent vagy Jenson Buttont tartsa-e meg. Magnussen fiatal és olcsó, Button idős és drága, de sokkal tapasztaltabb, és nem is lassabb. És egyértelműen ő Alonso favoritja.

Alonso és Button, pár hete, Szocsiban
Alonso és Button, pár hete, Szocsiban

"Button, remélem, marad. Nagyon tehetséges versenyző, semmit nem kell bizonyítania, világbajnok. És még jófej is, nagyszerű személyiség. Az emberek szeretik, jót tesz a sportnak, hogy itt van" - mondta Alonso a hétvégén, Brazíliában. Gyorsan hozzátette persze: "Meglátjuk, hogy velünk lesz- e a mezőnyben jövőre, ez a McLarentől függ, nem tőlem".