Vettel kikotyogta: A Ferrari pilótája vagyok

2014.11.12. 10:34 Módosítva: 2014.11.12. 10:37

Sajtóértesülések szerint Fernando Alonso szerdán hivatalosan is aláír a McLarenhez, ezzel végleg felszabadul a Ferrarinál az a hely, amit már egy ideje Sebastian Vettelnek tulajdonított mindenki. Ugyanakkor sem az olasz csapat, sem a német pilóta nem tett utalást a közös jövőre, egyedül Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke mondta ki ezt, eddig.

Brazíliában ugyanis a Sky tévécsatorna olasz részlege egy rögtönzött nyelvleckét tartott a németnek, hogy felmérje, mennyire érti majd meg magát új helyén. A kérdőív legelején rögtön azt a mondatot kellett befejeznie olaszul, hogy kicsoda is valójában Sebastian Vettel, ő pedig azt írta rá, hogy a Scuderia Ferrari pilótája.

A különböző vicces kérdésekből az is kiderült, hogy Ricciardót a legcsúnyábbnak, Rosberget a legszőkébbnek, Alonsót a legjóképűbbnek, önmagát a leggyorsabbnak, Hamiltont a legszenvedélyesebbnek, míg Raikkönent a legjobb squashjátékosnak tartja.

Azt viszont továbbra sem tudni, hogy mikorra várható a hivatalos bejelentés, csak annyi biztos, hogy Alonso szerdai távozásával közelebb kerülünk hozzá. A Fiat autóbemutatóján ugyanakkor a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne nem erősítette meg, hogy bármire is készülnének Abu-Dzabiban, csak annyit mondott, hogy egyelőre szeretnék befejezni a szezont.

Az olasz csapatnál Kimi Raikkönen lehet majd Vettel a csapattársa, akit az idei gyengébb szereplés ellenére tartana meg Marco Mattiacci csapatfőnök.