Hamilton: Győzni megyek Abu-Dzabiba

2014.11.17. 11:03

Második hellyel világbajnok vasárnap, Abu-Dzabiban Lewis Hamilton, de azt mondja, nem megy a biztos helyezésre. Ellenfelének, Nico Rosbergnek nyernie kell, és remélnie, hogy Hamilton nem lesz jobb harmadiknál, de minden más lenne a duplázós szabály nélkül, azaz, hogy az utolsó futamon kétszer annyi pont jár az összes helyezésért, mint az előző 18 versenyen.

"Semmiféle komfortérzetet nem ad a pontelőnyöm, mert 50 pontot lehet szerezni. Sose volt ilyen, pont most van, vagyis semmit nem lehet biztosra venni. Vagyis ezt is meg akarom nyerni, győzni megyek" - mondta a vb-első.

Ha sima pontok lennének, és Rosberg nyerne, Hamilton egy hatodik hellyel bekocogva világbajnok lehetne, ami óriási különbség.

Azt mondta, a Brazil GP-t kicsúszása miatt veszítette el Rosberggel szemben, ha az nincs, neki hét ponttal több lenne, a németnek héttel kevesebb, vagyis 31 pont fórral állhatna, és Rosberg-siker esetén is célba érhetne ötödikként.

Hamilton ezen viszont már nem kesereg: "Nem hinném, hogy volt másik hibám a futamokon idén. Hét pont elveszett, de a második hely összejött".

A műszaki hiba mindig benne van a motorsportokban, a Mercedesnél Hamiltonra többször is lecsapott idén, volt, hogy futamon, volt, hogy - kétszer is - időmérőn. Ha most nem érne célba a brit, vagy csak maximum 10. lenne, Rosbergnek minimum ötödikként kell végeznie a világbajnokságért.

Számolgatni elméletileg nem nagyon kell, mert a Mercik favoritok, sokkal jobbak az összes többi kocsinál, és a sivatagi pályán még az eső sem kavarhat be, vagyis az első két hely nem lehet gond nekik. Persze ez a Forma-1, itt bármi megtörténhet, és Rosberg abban reménykedik, hogy Massa besegít neki.

Hamilton tíz, Rosberg öt versenyt nyert a szezonban, előbbi már hetek óta arról beszél, mekkora szívás lenne így elveszítenie a vb-t, szóvá tette már ugyanezt a Mercedes-főnök Toto Wolff is.