Rosberg: Még simán bajnok lehetek

2014.11.17. 16:01

Hétvégén eldől az F1-es világbajnokság, két esélyes van, a 17 ponttal vezető Lewis Hamilton és mercedeses csapattársa, Nico Rosberg. Mivel az utolsó futamon kétszer annyit lehet szerezni, mint általában, vagyis 25 helyett 50 pontot, és minden helyezésért is a szokásos dupláját, az angol nem nyugodt.

Sokkal inkább az Rosberg, aki az új szabállyal nagy esélyt kapott, hogy jóval gyengébb mutatójával is bajnok legyen: Hamilton tíz, ő öt futamot nyert eddig idén. Tíz győzelemmel soha senki nem veszített vb-t, sőt, Hamilton mindössze a harmadik ember a Forma-1-ben, aki ennyit nyert egy évben, most mégis lecsúszhat a címről.

"A hátrányom csökkent, és abszolút hiszek benne, hogy van esélyem megszerezni a vb-címet Abu-Dzabiban. Nem lesz könnyű, de támadni fogok, ahogy csak tudok, amint egész évben is tettem. Először vagyok versenyben a világbajnokságért, és sosem éreztem magam ilyen jól, mint idén. Félelem nélkül megyek neki ennek a versenynek, hiszem, hogy ez az én bajnokságom lehet. Nincs vége a zászlóig" - idézte az Autosport Rosberget.

Korábban nem csak Hamilton, de a Mercedes-főnök is aggódott a végkimenetel miatt, azaz, hogy nem a jobbik versenyzője fog nyerni.

Ki lesz a bajnok?

"A csapatunk hihetetlenül jól dolgozott, nagyszerű, hogy mindkettőnknek egyforma esélyt adtak, hogy megküzdhessünk egymással. Nyerek vagy veszítek, dupla pontok vagy sem, büszke vagyok rá, amit elértem idén, arra meg különösen, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus Mercedes-projektnek" - dicsérte a Mercit Rosberg, aki kevesebb autóhibája miatt maradhatott harcban az utolsó futamig.

Rosberg, ha nyer, arra van szüksége, hogy Hamilton ne legyen harmadiknál jobb, és akkor van még esélye, ha ötödiknél nem fut be gyengébb helyen. Ezesetben viszont Hamilton nem lehet előrébb a tizedik helynél. Ha Hamilton a győztes Rosberg mögött végez közvetlenül, ő a bajnok.