Szánalmas produkció Alonsótól, poén helyett

2014.11.20. 15:07 Módosítva: 2014.11.20. 15:08

Kínos helyzetbe hozta magát az Abu-Dzabi GP csütörtöki sajtótájákoztatóján Fernando Alonso, amikor egy újságíró azt kérdezte, ha tehetné, a mellette ülő Jenson Buttont választaná-e csapattársának 2015-re.

Köztudott, hogy Alonso Button csapatához, a McLarenhez tart, sőt, valószínűleg már alá is írt oda, de szerződtetését decemberig nem jelentik be, mert még nem döntötték el, ki legyen a társa: az istálló vezetése azon gondolkodik, Kevin Magnussent, vagy Buttont tartsa-e meg.

Button azonnal vette a lapot most is, Alonso felé fordult, megfogta a vállát, kérlelve nézte, azt mondta neki, "nyugodtan gondold meg, mit felelsz". Már mindenki nevetett a teremben.

Mire Alonso kínosan vigyorgott, és annyit tudott kinyögni, "még én sem tudom, hol leszek jövőre", meg hogy "meglátjuk".

Alonso lefagyott, Button megint jóarc volt

Ahelyett, hogy belement volna a játékba, és ha már tényleg nem akarja elismerni, amit az egész világ tud, hogy a McLarenhez megy, mosolyogva visszakérdezett volna, hogy miről beszélsz Jenson, vagy hogy nem tudom, kinek kéne szólnom, inkább abszolút leleplezte magát és a McLarent.

Button újra bizonyította, jófej, még akkor is tud viccelni, ha lehet, hogy a hétvégi lesz az utolsó versenye a Forma-1-ben. Azt ugyanis már hetekkel ezelőtt megmondta, ha nem kap jó helyet az F1-ben, visszavonul.