Vettel hivatalosan is a Ferrarié, Alonso távozik

2014.11.20. 11:42
Az olaszok megerősítették, amit a Japán Nagydíj óta mindenki tud.

A csapat két fontos bejelentést is tett az Abu-dzabi Nagydíj médianapján, csütörtök délelőtt: hivatalosan is elismerték Fernando Alonso távozását és Sebastian Vettel érkezését.

A négyszeres világbajnok három évre írt alá a Ferrarival.

„A Forma-1-es karrierem következő szakaszát a Ferrarinál töltöm, amivel egy régi álmomat váltom valóra. Gyerekkoromban Michael Schumacher volt a példaképem a piros autóban, hatalmas megtiszteltetés, hogy végre én is náluk vezethetek” – mondta Vettel. Hogy ez mennyire régi vágya, arról a német Auto Motor und Sport értesülése is nagyon jól árulkodik, nekik ugyanis azt mondta Vettel, hogy már 2008 óta egyezkedik az olaszokkal, pontosabban akkor beszélt Stefano Domenicalival először arról, hogy hozzájuk igazolna, de később az elnök Luca di Montezemolóval is folyamatosan tartotta a kapcsolatot.

Marco Mattiacci, az olaszok csapatfőnöke örömmel üdvözölte a németet, aki Kimi Räikkönen mellett versenyezhet majd jövőre.

Fernando Alonso 2010 óta volt a Ferrarinál, 11 futamgyőzelmet szerzett velük, de a vb-cím, ami miatt hozzájuk igazolt, nem jött össze.

Az ő jövője is eldőlt már, de a McLaren csak leghamarabb december 1-én fogja elismerni, hogy szerződtette, akkor vagy azután jelenti be, ki lesz a két pilótája 2015-ben.

Vettel helyére az orosz Danyiil Kvjatot igazolta le a Red Bull, aminek főnöke, Chris Horner már az október eleji Japán GP előtt elárulta, négyszeres világbajnoka a Ferrarinál folytatja, emiatt volt nyílt titok a csapatváltása.

Úgy tudni, az olaszok addig nem jelenthették be Vettelt, amíg Alonso alá nem írt új istállójához, így ez is megtörténhetett az elmúlt egy hétben.