Így kell vb-t nyerni öt méteren

2014.11.23. 16:44 Módosítva: 2015.05.02. 03:20

Nico Rosberg hiába szerezte meg a szezon utolsó futamára a pole pozíciót, még a futamgyőzelem sem biztos, hogy elég lett volna neki ahhoz, hogy világbajnok legyen.

Ugyan előre elindult a találgatás, hogy mi lehet a taktikája az első helyről indulva, megpróbál-e ellépni, vagy feltartja a mezőnyt, hátha valaki megelőzi Lewis Hamiltont, ezt végül nem tudtuk meg, ugyanis angol csapattársa az első métereken elhúzott mellette.

2014 világbajnoka tökéletesen kapta el a rajtot, 0,2 másodperccel azután, hogy kialudtak a lámpák, már meg is mozdultak a kerekei, lényegében öt méter alatt beérte a németet, az első kanyarig pedig már messze le is hagyta.

Abu-Dzabi rajt 1

Hamilton jó rajta mellett persze kellett az is, hogy Rosberg – talán a nyomás miatt – meg pont rosszul induljon. Emiatt az első kanyarig még Felipe Massával is megkellett küzdenie a második helyért. De hogy mekkora volt a különbség a két rajt között, azt talán a belső kamerákból láthatjuk a legjobban.

Abu-Dzabi rajt 2

Tavaly is a második helyen rajtolónak sikerült jobban az indulás, akkor Sebastian Vettel előzte meg már az elő kanyarig csapattársát, Mark Webbert, igaz, közöttük nem a vb-cím volt a tét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!