Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Webber kettétörte a Porschét Interlagosban

2014.12.01. 00:54

Nagyon kemény bukást úszott meg sérülés nélkül Mark Webber a megbízhatósági világbajnokság brazíliai futamán vasárnap. A volt F1-pilóta Porschéja valószínűleg összeért egy lassabb kocsival, és a célegyenesre gyorsítva hatalmas sebességnél a balkanyar külső falának csapódott. Onnan átcsúszott a pálya másik oldalára, és a szemközti falnak is odacsapódva kettétört, majd kigyulladt.

Webbernek nagy mázlija volt, bár a pályakórházba be kellett vinni, nem sérült meg, az eszméletét sem veszítette el.

Az utolsó interlagosi kanyar hírhedten veszélyes, sok baleset történt már itt a Forma-1-ben is. Maga Webber is ütközött már pontosan ugyanitt, 2003-ban, az F1-es Brazil Nagydíj végén vágódott a gumifalba, Jaguarját legalább annyira lebontotta, mint most a Porschét. Utána a romokon Fernando Alonso is óriásit bukott, de akkor sem lett baja egyiküknek sem.

A Porschénak a történteken kívül jó napja volt, először győzött a sorozatban az év eleji visszatérése óta egy másik autójával, a Neel Jani, Marc Lieb, Romain Dumas hármassal a kormánynál.