Máris nézeteltérés van Alonso és a McLaren között?

2014.12.03. 09:37

Várhatóan a McLaren csütörtöki elnökségi ülése után jelentik be hivatalosan is, hogy Fernando Alonso a csapathoz szerződik, bár a spanyol már az utolsó futamon megerősítette, amit hónapok óta tudni lehet, hogy tényleg a McLaren pilótája lesz.

Legutóbb, mikor nyolc éve így döntött, botrány és egyetlen év után válás lett a McLaren-Alonso-házasság vége, mert Lewis Hamilton bejött a képbe. Alonso nem kapott első számú státuszt az újonc angollal szemben, emiatt veszett össze Ron Dennis csapatfőnökkel, és távozott.

Hamilton most nem fenyeget, maradt a Mercedesnél, és úgy érzi, ezúttal bejön a váltás extársának.

"Érdekes döntés, de minden jót kívánok neki. Új élmény lesz mindkét félnek. Fernando kinőtte magát az utóbbi években mint versenyző és mint ember is. És, mivel már van tapasztalata Ronnal, sokkal jobban fogja kezelni a helyzetet, és nem kerül olyan necces szituációba, mint legutóbb" - idézte az Autosport az angolt.

Alonso megerősítése azért csúszik, mert nem tudják eldönteni, ki legyen a csapattársa. A spanyol lapok egyre komolyabban írják ugyanis, hogy ő Jenson Buttont szeretné, nem pedig a sokkal fiatalabb, feltörekvő idei újoncot, Kevin Magnussent. A McLaren, azaz Ron Dennis viszont Magnussent.

Vagyis az első nézeteltérés máris meglehet köztük, igaz, most Alonso kívánsága jogosnak tűnik: Button sokkal jobban teljesített idén, mint Magnussen, minden szempontból verte. Csak a fizetése tízszer annyi, és több mint 10 évvel idősebb is, ráadásul nem Dennis, hanem elődje, Martin Whitmarsh vitte a csapathoz.

Két-három nap múlva végre döntés születhet, és kiderülhet a McLaren-kettős felállása.