Tárgyaltak a McLaren-vezérek: még mindig a levegőben lógnak Buttonék

2014.12.04. 16:34

Csütörtökön ült össze a McLaren-elnökség Wokingban, hogy eldöntse, ki lesz Fernando Alonso csapattársa jövőre. Délben Jenson Button még nem tudta, mi lesz vele: őt vagy idei társát, Kevin Magnussent tartják meg Alonso mellé.

"Erre a kérdésre még mindig nem tudok felelni - válaszolta a SkySportsnak arra, a Forma-1-ben indul-e 2015-ben. - Mindenkinek jobb lenne, ha mielőbb kiderülne, bármi is a döntés. Ha jövőre az F1-ben vagyok, az nyilvánvalóan izgalmas, új a motor és más a hangulat a csapatnál. Ha mégsem, van lehetőségem más projektben résztvenni, szóval értem nem kell aggódni. De csak jobb lenne már tudni."

Estére sem tudta meg, az Autosportnak a McLaren egyik szóvivője megerősítette koraeste, hogy a megbeszélésnek vége, de nem döntöttek a versenyzőkről. A háttérben valószínűleg szponzori lehetőségek állnak, azaz hogy bizonyos pilótával bizonyos új támogatók érkeznének az istállóhoz. Azt ugyanis jól tudják, mire képes a két versenyző.

Button minden szempontból jobb Magnussennél, nem csak a jobb rajthelyek, a kétszer annyi szerzett pont, de a reklám-, píár- és médiaérték szempontjából is. 12 évvel idősebb viszont a dánnál, és vagy tízszer annyi a gázsija.

De mintha jobban is akarná az F1-et, mint Magnussen: "A McLaren-elnökségen múlik minden, és tiszteletben tartom a döntésüket, bármi is lesz az. Nagyszerű karrierem volt az F1-ben, és szeretném folytatni. Élveztem ezt az évet, úgy érzem, jó alapokat tettünk le, és szép jövőnk van. A McLarennél akarok versenyezni jövőre, a Forma-1-ben akarok versenyezni jövőre".

A McLarennek sietnie nem kell, az új motorszállító, a Honda Alonsót akarta mindenképp, és bár még őt sem jelentették be hivatalosan, érkezése biztos. Buttonék az istálló, vagyis Ron Dennis McLaren-főnök és az elnökség, valamint feltehetően a mecénások kezében vannak.