Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tárgyaltak a McLaren-vezérek: még mindig a levegőben lógnak Buttonék

2014.12.04. 16:34

Csütörtökön ült össze a McLaren-elnökség Wokingban, hogy eldöntse, ki lesz Fernando Alonso csapattársa jövőre. Délben Jenson Button még nem tudta, mi lesz vele: őt vagy idei társát, Kevin Magnussent tartják meg Alonso mellé.

"Erre a kérdésre még mindig nem tudok felelni - válaszolta a SkySportsnak arra, a Forma-1-ben indul-e 2015-ben. - Mindenkinek jobb lenne, ha mielőbb kiderülne, bármi is a döntés. Ha jövőre az F1-ben vagyok, az nyilvánvalóan izgalmas, új a motor és más a hangulat a csapatnál. Ha mégsem, van lehetőségem más projektben résztvenni, szóval értem nem kell aggódni. De csak jobb lenne már tudni."

Estére sem tudta meg, az Autosportnak a McLaren egyik szóvivője megerősítette koraeste, hogy a megbeszélésnek vége, de nem döntöttek a versenyzőkről. A háttérben valószínűleg szponzori lehetőségek állnak, azaz hogy bizonyos pilótával bizonyos új támogatók érkeznének az istállóhoz. Azt ugyanis jól tudják, mire képes a két versenyző.

Button minden szempontból jobb Magnussennél, nem csak a jobb rajthelyek, a kétszer annyi szerzett pont, de a reklám-, píár- és médiaérték szempontjából is. 12 évvel idősebb viszont a dánnál, és vagy tízszer annyi a gázsija.

De mintha jobban is akarná az F1-et, mint Magnussen: "A McLaren-elnökségen múlik minden, és tiszteletben tartom a döntésüket, bármi is lesz az. Nagyszerű karrierem volt az F1-ben, és szeretném folytatni. Élveztem ezt az évet, úgy érzem, jó alapokat tettünk le, és szép jövőnk van. A McLarennél akarok versenyezni jövőre, a Forma-1-ben akarok versenyezni jövőre".

A McLarennek sietnie nem kell, az új motorszállító, a Honda Alonsót akarta mindenképp, és bár még őt sem jelentették be hivatalosan, érkezése biztos. Buttonék az istálló, vagyis Ron Dennis McLaren-főnök és az elnökség, valamint feltehetően a mecénások kezében vannak.