Angolokból építik Vettel új Ferrari-csapatát

2014.12.09. 11:14

Tovább tart a tisztogatás és az átalakítás a Ferrarinál az őszi elnökváltás után, Sergio Marchionne, az új főnök, a Mercedes volt technikai igazgatóját, Bob Bellt hozza a csapathoz. Az olasz sajtó szerint márciusban csatlakozik az angol szakember, aki a Mercinél már egy éve felmondott, de csak idén novembertől vállalhat máshol munkát.

Bell a 80-as évek végén a Senna-Prost féle McLaren-győzelmeknél dolgozott az angol istállónál, majd a Renault-nál ért el nagy sikereket Fernando Alonso vb-címei idején, technikai igazgatóként. Később csapatfőnökként is irányította a franciákat.

Távozik viszont várhatóan a Ferraritól a főtervező, Nicholas Tombazis, aki az utóbbi évek kevéssé sikeres autóit tervezte. Helyettesítését egyelőre belülről oldják meg: Simone Resta és Fabio Montecchi veszi át a munkáját, de a fő célpont Rob Marshall Red Bull-tervező megszerzése.

Az új Ferrari építését James Allison technikai igazgató irányítja, munkáját egy másik angol, Pat Fry segíti. Bell és Marshall is brit, egyértelműnek tűnik, hogy az Olaszországban született, de 14 éves korától Kanadában nevelkedett, és ott befutott Marchionne nem olasz szakemberektől várja a Ferrari feltámasztását.

Hasonlóan a 10-15 évvel ezelőtti schumacheres sikerévekhez, amikor a francia Jean Todt csapatfőnök mellett az angol Ross Brawn és a dél-afrikai Rory Byrne felelt a technikai részlegért. Marchionne a csapatfőnököt már lecserélte, Marco Mattiaccit pár hete Maurizio Arrivabene váltotta.

A Ferrarinál a pilóták között is nagy változás lesz jövőre, Kimi Raikkönen maradt, de Fernando Alonso ment, és Sebastian Vettel érkezett a helyére.