Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Button kimaxolja abszurd helyzetét

2014.12.10. 15:40

"Ha nem tévedek, Jenson 15 éve a Forma-1-ben van. Sajnálom, ha mennie kell, de friss húsra van szükségünk" - nyilatkozta a héten Romain Grosjean Button McLaren-mizériájára reagálva, vagyis hogy az angol még mindig nem tudja, megtartja-e csapata 2015-re.

Minden újság úgy hozta le szavait, hogy Grosjean szerint jobb, ha Button helyét egy fiatalabb pilóta kapja meg, ő meg visszavonul, mert végülis ezt is jelenti. Grosjean ezután Twitteren igyekezett menteni a menthetőt, ezt írta: "Sosem mondtam, hogy itt az ideje, hogy Jenson elhagyja az F1-et, megérdemli a helyét! Csakhát nehéz fiatalként bekerülni, mindössze 20 hely van".

Button erre reagált egy újabb twittel: "Bármikor átadhatod a helyed egy fiatalabbnak, haver!" De odaírta utána, mintegy mosolygófejként, hogy csak ugratja a franciát.

A 34 éves angol vasárnap este az Autosport díjátadóján is brillírozott, amikoris mi másról kérdezték volna, minthogy van-e már valami híre a jövőjével kapcsolatban. Sok újról nem tudott beszámolni, talán mert "új japán telefonszáma van, lehet, hogy azért nem hívták még" - barátnője japán -, majd megkérdezte a nagytöbbségben brit közönséget, van-e szerintük még keresnivalója a Forma-1-ben, és az üdvrivalgás közben a tapsoló McLaren-főnököt, Ron Dennist vélte felfedezni.

Dennis kezében van a döntés, hogy Button maradhat-e a McLarennél, vagy pedig idei csapattársát, Kevin Magnussent tartják meg Fernando Alonso mellé. Hivatalos bejelentés még mindig nincs, Alonsóról sem, de az ő helye már abszolút biztosnak tűnik az angoloknál, köszönhetően az új motorszállító Hondának.

UPDATE: A McLaren csütörtök délelőtt 11-re - magyar idő szerint - sajtótájékoztatót szervezett. A témát titkolják, de igen valószínű, hogy itt jelentik be jövő évi pilótáikat.