Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

F1: újabb mérnökét rúgta ki a Ferrari

2014.12.17. 13:20

Folytatódik a Ferrari technikai részlegének, illetve menedzsmentjének átalakítása, az istálló közölte, távozik Pat Fry, az egyik főmérnök és a főtervező Nikolas Tombazis is. Utóbbi menesztése már hetek óta várható volt, most lett hivatalos.

James Allison technikai igazgató így még több területért felel, az ő beosztottja lesz a Tombazis helyére kerülő Simone Resta és a motorfejlesztést felügyelő szakember, Mattia Binotto.

A Ferrari megerősítette, Massimo Rivola is új posztot kap, ő lesz az új csapatmenedzser. Az eddigi sajtófőnök, Renato Bisignani marketingmenedzser lesz, a helyét egy olasz újságíró, Alberto Antonini veszi át.

Utóbbiak az új csapatfőnök, Maurizio Arrivabene intézkedései, míg a technikai átalakításokat valószínűleg maga az új Ferrari-elnök, Sergio Marchionne irányítja.