Csúnya személyeskedésbe torkollik a hatalomváltás a Ferrarinál

2014.12.25. 17:59

A hét elején az új Ferrari-enök, Sergio Marchionne azt mondta, nincs gyors megoldás az istálló problémáira, mert az utóbbi években olyan hibákat követtek el a vezetőségben, és olyan rossz döntéseket hoztak, amiket egyszerűen lehetetlen rövid idő alatt helyrehozni.

Csütörtökön Luca Di Montezemolo, az ősszel leváltott elnök az ANSA hírügynökségen keresztül reagált. "Nem akartam olajat önteni a tűzre ebben az ügyben, mivel szeretem a Ferrarit, és tisztelem a munkatársait, de az elmúlt hetekben alaptalan vádaskodást tapasztalok. A sportban elért sikereink, a márka ismertsége és népszerűsége, valamint az üzleti eredményeink magukért beszélnek. Remélem, a karácsony lehiggasztja a kedélyeket, és józanabb ítélkezésre ösztönöz" - replikázott Marchionne szavaira.

Bernie Ecclestone-t nemrég megerősítették a Formula One Group élén, felmerült, a 84 éves vezető helyét majd Montezemolo vehetné át, ám Marchionne azonnal kizárta ennek a lehetőségét.

"A CEO újra Ecclestone, de ha minket kérdeztek volna, Montezemolónak lehet-e esélye, azonnal nemmel felelünk, már csak a jóízlés miatt is. Az ellenfelekkel nem tehetjük meg, hogy a korábbi elnökünket ilyen pozícióba segítsük. Ha én lettem volna régebben a Ferrari elnöke, Jean Todtot sem engedtem volna az FIA élére, még akkor sem, ha ezt kiérdemelte, és megvan hozzá a tudása" - üzent Marchionne.

Todt azután lett a FIA első embere, hogy előtte 15 éven át a Ferrari csapatfőnöke volt.