Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúnya személyeskedésbe torkollik a hatalomváltás a Ferrarinál

2014.12.25. 17:59

A hét elején az új Ferrari-enök, Sergio Marchionne azt mondta, nincs gyors megoldás az istálló problémáira, mert az utóbbi években olyan hibákat követtek el a vezetőségben, és olyan rossz döntéseket hoztak, amiket egyszerűen lehetetlen rövid idő alatt helyrehozni.

Csütörtökön Luca Di Montezemolo, az ősszel leváltott elnök az ANSA hírügynökségen keresztül reagált. "Nem akartam olajat önteni a tűzre ebben az ügyben, mivel szeretem a Ferrarit, és tisztelem a munkatársait, de az elmúlt hetekben alaptalan vádaskodást tapasztalok. A sportban elért sikereink, a márka ismertsége és népszerűsége, valamint az üzleti eredményeink magukért beszélnek. Remélem, a karácsony lehiggasztja a kedélyeket, és józanabb ítélkezésre ösztönöz" - replikázott Marchionne szavaira.

Bernie Ecclestone-t nemrég megerősítették a Formula One Group élén, felmerült, a 84 éves vezető helyét majd Montezemolo vehetné át, ám Marchionne azonnal kizárta ennek a lehetőségét.

"A CEO újra Ecclestone, de ha minket kérdeztek volna, Montezemolónak lehet-e esélye, azonnal nemmel felelünk, már csak a jóízlés miatt is. Az ellenfelekkel nem tehetjük meg, hogy a korábbi elnökünket ilyen pozícióba segítsük. Ha én lettem volna régebben a Ferrari elnöke, Jean Todtot sem engedtem volna az FIA élére, még akkor sem, ha ezt kiérdemelte, és megvan hozzá a tudása" - üzent Marchionne.

Todt azután lett a FIA első embere, hogy előtte 15 éven át a Ferrari csapatfőnöke volt.