Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Merci-főnök Alonsóval is beérné Hamilton helyett

2015.01.03. 11:57

A Mercedesnek Fernando Alonso lehet az elsőszámú célpontja, ha a következő idény végén nem tudnának megegyezni Lewis Hamiltonnal, nyilatkozta Toto Wollf igazgató a Gazetta dello Sportnak.

A 2014-ben második világbajnoki címét nyerő Hamiltonnal újra fogják tárgyalni a szerződését, még akkor is, ha mindkét fél elégedett, folytatni akarják a közös munkát.

"Nincs okunk a sietségre, egész évben erről tárgyalhatunk majd. Optimista vagyok, a prioritásunk az, hogy a mostani pilótákkal, Hamiltonnal és Nico Rosberggel folytatjuk. Ha ez nem lehetséges, akkor Alonso jelenti az elsődleges alternatívát, utána pedig Valtteri Botas" – mondta Wolff.

Alonso 2015-ben a McLarenben fog versenyezni, és bár állítólag több évre szerződött, létezhet olyan záradék a szerződésében, ami alapján könnyen csapatot válthat.

Wolff nyilatkozata Hamiltonnak is üzenet lehet, ugyan hosszú távon számol a brittel, de nyomás alá helyezheti azzal, hogy van alternatívája.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?