Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Schumacher sír, ha gyerekei hangját hallja

2015.01.03. 15:21

Az olasz Corriere della Serra szerint a síbalesete után gyógyuló Michael Schumacher szemeiben könnycseppek jelennek meg, amikor meghallja felesége és gyermekei hangját. A hétszeres Forma 1-es bajnok szombaton ünnepli 46. születésnapját, 13 hónappal ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, az első hat hónapban kómában feküdt.

Szeptemberben hagyhatta el a kórházat, azóta a Genfi-tó partján lévő házukban épül súlyos betegségéből. Felesége, Corinna szerint a gyógyulás egy folyamata a szemeivel való kommunikáció, de még hosszú időt vesz igénybe a felépülés.

Az olasz lap szerint Schumacher szeme nyitva van, de gyakran csak a semmit bámulja, ugyanakkor képes felismerni arcokat a családjából. Amikor feleségét, vagy a gyerekeit látja, vagy hallja, néhány könnycsepp gördül le az arcán. Így próbál reagálni a külső ingerekre, de válaszolni még nem tud.

Alberto Sabbatini, az Autosprint című lap főszerkesztője elmondta, külön öröm, hogy Schumacher képes felülni: „Jó hír, hogy nem az ágyban fekszik egész nap. A fizikoterápiás kezelés az izomsorvadást akadályozza meg. A villája egyik ablaka előtt egy széken ül."

Szeptemberben a menedzsere Sabine Kehm azt mondta: „Figyelembe véve, hogy súlyos fejsérüléseket szenvedett, előrelépés történt az elmúlt hetekben és hónapokban. De még mindig hosszú és nehéz út áll előtte.”

Kehm november végén és december 28-án, egy nappal a baleset évfordulója előtt arról beszélt,  időt kell adni Schumachernek, nem szabad sürgetni a felépülést, ami évekig is eltarthat, ugyanakkor mindkétszer megerősítette, hogy a sérülés súlyosságának megfelelő ütemben halad a lábadozás.

Michael Schumacher 2013. december 29-én, családjával a franciaországi Méribelben síelt, amikor súlyos síbalesetet szenvedett. A korábbi hétszeres F1-világbajnok elhagyta a kijelölt sípályát, majd egy kő megdobta a síléceit és fejjel egy sziklára zuhant. A német olyan erővel csapódott be, hogy a sisakja kettényílt a sziklán. A sisakon volt egy Gopro-kamera is, feltehetően az is hozzájárult a sérülés súlyosságához.