Árpád
-2 °C
4 °C

Schumacher sír, ha gyerekei hangját hallja

2015.01.03. 15:21

Az olasz Corriere della Serra szerint a síbalesete után gyógyuló Michael Schumacher szemeiben könnycseppek jelennek meg, amikor meghallja felesége és gyermekei hangját. A hétszeres Forma 1-es bajnok szombaton ünnepli 46. születésnapját, 13 hónappal ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, az első hat hónapban kómában feküdt.

Szeptemberben hagyhatta el a kórházat, azóta a Genfi-tó partján lévő házukban épül súlyos betegségéből. Felesége, Corinna szerint a gyógyulás egy folyamata a szemeivel való kommunikáció, de még hosszú időt vesz igénybe a felépülés.

Az olasz lap szerint Schumacher szeme nyitva van, de gyakran csak a semmit bámulja, ugyanakkor képes felismerni arcokat a családjából. Amikor feleségét, vagy a gyerekeit látja, vagy hallja, néhány könnycsepp gördül le az arcán. Így próbál reagálni a külső ingerekre, de válaszolni még nem tud.

Alberto Sabbatini, az Autosprint című lap főszerkesztője elmondta, külön öröm, hogy Schumacher képes felülni: „Jó hír, hogy nem az ágyban fekszik egész nap. A fizikoterápiás kezelés az izomsorvadást akadályozza meg. A villája egyik ablaka előtt egy széken ül."

Szeptemberben a menedzsere Sabine Kehm azt mondta: „Figyelembe véve, hogy súlyos fejsérüléseket szenvedett, előrelépés történt az elmúlt hetekben és hónapokban. De még mindig hosszú és nehéz út áll előtte.”

Kehm november végén és december 28-án, egy nappal a baleset évfordulója előtt arról beszélt,  időt kell adni Schumachernek, nem szabad sürgetni a felépülést, ami évekig is eltarthat, ugyanakkor mindkétszer megerősítette, hogy a sérülés súlyosságának megfelelő ütemben halad a lábadozás.

Michael Schumacher 2013. december 29-én, családjával a franciaországi Méribelben síelt, amikor súlyos síbalesetet szenvedett. A korábbi hétszeres F1-világbajnok elhagyta a kijelölt sípályát, majd egy kő megdobta a síléceit és fejjel egy sziklára zuhant. A német olyan erővel csapódott be, hogy a sisakja kettényílt a sziklán. A sisakon volt egy Gopro-kamera is, feltehetően az is hozzájárult a sérülés súlyosságához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?