A McLaren-Honda máris visszatámad

2015.01.07. 14:22

Amint arra számítani lehetett, a McLaren-Honda nem hagyja annyiban, hogy a FIA megszívatja az idei motorszabályokkal. A Nemzetközi Autós Szövetség a hétvégén közölte, hogy egy kiskapu miatt kénytelen engedélyezni a motorfejlesztést egész évben a Ferrari, a Renault és a Mercedes számára is, viszont az F1-be idén visszatérő Hondának teljesen megtiltja azt.

A szervezet arra hivatkozott, hogy tavaly, a turbóéra első évében a másik három csapatnak is le kellett adnia a végleges motorját február 28-án, és utána már nem nyúlhattak hozzá, ezért az idén elsőéves Hondának is ugyanezt kell tennie.

Csakhogy ugye akkor a másik háromnak nem volt más ellenfele, most viszont a Hondának ott vannak ők, és a japánok az alapból meglévő hátrányuk mellett még jobban lemaradnak a riválisoktól, ha azok 2015-ben módosíthatnak, ők meg ugyanezt leghamarabb csak 2016 elején tehetik meg.

"A McLaren-Honda már felvette a kapcsolatot a FIA-val ezügyben, ám többet egyelőre nem akarunk mondani" - idézte az Autosport az istálló egyik sajtósát.

Egyértelmű, hogy Fernando Alonso új csapata igazságtalansággal küzd, és a szövetségnek változtatnia kellene az álláspontján.