Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hét múlva már éledezik a Forma-1

2015.01.13. 14:30
A Force India mozdul először, aztán jön a McLaren és az új Ferrari.

Majdnem decemberben lett vége a 2014-es Forma-1-szezonnak, de már csak egy hét, és itt az első 2015-ös F1-esemény: a Force India jövő szerdán mutatja be idei autójának fényezését. Nem kell sokat - mintegy két hetet - várni az első igazi idei F1-gépre sem, január 29-én, csütörtökön érkezik a McLaren-Honda, aztán másnap az új Ferrari.

Onnan pedig már csak két nap, hogy elinduljon az előszezon, február 1-én, vasárnap kezd az első kollektív teszt Jerezben. Még két közös gyakorlás lesz a szezon előtt, február 19. és 22., illetve február 26. és március 1-e között, Barcelonában.

Az utolsó teszt és a nyitófutam között szűk két hét szünet marad, március 13-án indul Melbourne-ben az első szabadedzés, azaz pontosan két hónap múlva. Az éles rajt március 15-én, vasárnap, az Ausztrál Nagydíj magyar idő szerint reggel hétkor startol.

Autóbemutatók (eddig közölt) és a tesztszezon dátumai

Január 21. - Force India (festés)
Január 29. - McLaren-Honda
Január 30. - Ferrari

Tesztidény:

Február 1-4. - Jerez
Február 19-22. - Barcelona
Február 26. - március 1. - Barcelona