Judit
3 °C
7 °C

Kombival tolattak be az RBR-serlegekért

2015.01.21. 15:00

Kiadta a rendőrség a decemberi, Red Bull Racing-központ kirablásának zártláncú kamerás felvételeit. Az RBR-székházba egy kombi autóval tolattak be kétsornyi üvegajtón át, majd három maszkos bűnöző kirámolta a vitrineket.

A videón látni, hogy egy monacói trófeára nem volt szükségük, ezt egyszerűen a földre dobták, és mellette hevert még egy aranyszínű serleg is. A képeken feltűnik egy ásó, ez talán az üvegszekrények betöréséhez kellett, és arra lehet következtetni, hogy utána elásták a zsákmányt. Legalábbis egy részét, mert napokkal később egy tóban az eltűnt kupák mintegy felét megtalálták.

Ahogy Chris Horner csapatfőnök is kiemelte, teljesen értelmetlen bűntény volt, mert a serlegek valós értéke jelentéktelen, szemben az eszmei értékkel, ami viszont csak az istálló számára jelent valamit.

Feketepaicon értékesíteni ilyesmiket szinte lehetetlen, annyira egyedi termékekről van szó, és mivel sok serleget hamar megtaláltak, az is kizárható, hogy megrendelésre dolgoztak volna az elkövetők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?