Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

A Lotus-Mercedes bemutatta F1-autóját

2015.01.26. 15:31

A Williams-Mercedes és a Force India-Mercedes múlt heti, tervezett bemutatója után hétfőn váratlanul a Lotus is közzétett képeket, vagy inkább digitális grafikákat új Forma-1-es autójáról.

Az E23-as Lotus-Mercedes nagyon klasszul néz ki, miután a tavalyi, targoncavillás orrát hagyományos, egyszerű kialakítás váltotta fel. Az eddig látott gépek közül ennek az orra a legszebb és a legszokványosabb, a lelógó csökevény, ami a Williamsnél és a Force Indiánál is megvan, teljesen eltűnt.

Első ránézésre sokkal több újdonság nem fedezhető fel a gépen, a módosítások inkább a kasztni alatt húzódnak. Ilyen az új futóműrendszer és a vadonatúj motor, ami Renault helyett immár Mercedes. Ez adhat óriási erősítést a tavaly szenvedő istállónak.

A színezés és a szponzorak nagytöbbségben megmaradtak tavalyról, ahogy a pilóták is, Romain Grosjean és Pastor Maldonado fogja vezetni a kocsit.

Vasárnap gurul ki először a gép, feltéve, ha készen lesznek vele: az Autosportnak a csapatelnök Matthew Carter elárulta, nagyon hajráznak, és valószínűleg ott lesznek a jerezi teszten már a legelső naptól.

A héten csütörtökön érkezik a McLaren-Honda, pénteken az új Ferrari, majd szombaton a Toro Rosso-Renault. Meg kitudja még, melyik csapatnak jut eszébe sebtiben kitenni egy-egy képet a 2015-ös kocsijáról.