Mercedes: Alonso alternatíva, nem cél

2015.01.27. 15:37

Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása a Mercedesnél múlt ősz óta folyamatosan téma, a kérdést rég lezárhatták volna, ha megállapodnak a közös folytatásról, de ez még mindig nem történt meg. Toto Wolff csapatfőnök már elmondta, Fernando Alonso a B terv, ha az angol nem írna alá újra, és a szezon végén, szerződése lejártakor távozna.

Most a német Sport Bild kérdezte meg a menedzsert, hogy állnak a tárgyalások.

"Azért nem egyeztünk még meg, mert még nem tárgyaltunk. A szezon végén nem akartuk elvonni Lewis figyelmét a versenyzéstől. Most, hogy véget ért a vakáció, hamarosan leülünk vele. Azt tudom mondani, hogy mindkét fél hosszabbítani akar. Nekünk Lewis és Nico a legjobb és legerősebb pilótakettős, nincs okunk bármin is változtatni. Lewis jól érzi magát a csapatnál. A legjobb autót tudjuk biztosítani neki, ez közös jövőt jelent" - válaszolta Wolff.

Korábban Niki Lauda ugyanezt mondta, a kérdés így az, hogy miért olyan nehéz megegyezniük. A válasz természetesen a pénz lehet, Hamilton immár kétszeres világbajnokként valószínűleg az eddigi 20-22 millió eurós éves gázsinál is nagyobbat szeretne.

Alonso most ment a Ferraritól a McLaren-Hondához, úgy tudni, három évre írt alá, és nincs kiugrási lehetősége. A Sport Bild azt akarta megtudni Wolfftól, ez így van-e, vagyis van-e Alonso szerződésében valamilyen záradék?

"Ezt nem tudom kommentálni. Csak azt, hogy mindig jó felkészülni minden eshetőségre. Fontos, hogy legyenek alternatívák. De ezek lehetőségek, nem célok" - felelte a topmenedzser.