Judit
2 °C
7 °C

Két győzelmet várnak a bombázó Ferraritól

2015.01.31. 08:57

Külsőre vonzó autót mutatott be péntek délben a Ferrari, amitől mégsem vár túl sokat a csapatfőnök Maurizio Arrivabene. Szerinte az első lépés az, hogy, jól néz ki. "Azt mondjuk mindig, hogy a nyerő autó a szép autó, na a tavalyi ronda is volt és nem is nyert. Ez biztosan esztétikus, nekem legalábbis tetszik, külsőre vonzó, a belső meg majd kiderül. Két győzelemnek örülnénk" - jelölte ki a célt.

Az új pilóta, Sebastian Vettel szerint a legfontosabb, hogy a két pilóta jól együtt tudjon dolgozni, és Kimi Raikkönennel ő képes is lesz erre. Legjobb haverok a Forma-1-ben, így ezzel nem lesz gond, állítja, egymást fogják motiválni. Raikkönen ezzel egyetért, azt mondta, ez az, amiből igazán profitálhat a csapat.

James Allison technikai igazgató, aki minden területen ellenőrizte az SF-15-T építését, úgy hiszi, Raikkönennek jobb szezonja jön a tavalyi pocsék év után, mert ez a kocsi jobban fekszik neki. Azon dolgoztak, hogy a gép hátulja stabilabb legyen, az elejére is több terhelés jusson, emellett a Pirelli erősebb gumijai is a finnek kedveznek.

A tavalyi autójukra az idei nagyjából csak a színében emlékeztet, az akkora melléfogás volt - még nem Allison építette -, hogy majdnem minden szegletét átdolgozták. Új a hűtés, kompaktabb, kisebb a kasztni hátulja, az áttervezett orrkúp meg azonnal szemet szúr.

Mindennél fontosabb viszont a turbómotorrendszer fejlesztése, Allison elárulta, tavaly az E-visszanyerő rendszerük túl gyenge volt, versenyen nem volt képes elég erőt visszaadni, emiatt maradtak le a futamokon. Azon dolgoztak, hogy ezt a hibát helyrehozzák.

Vasárnap, Jerezben kezdik tesztelni az SF-15-öt, már az első napokban sok minden kiderülhet. A Ferrari 2013 májusában nyert legutóbb futamot, közel kétéves sorozatnak akarnak véget vetni, sőt, ez akár még hosszabbra is nyúlhat szerencsétlen esetben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?