Két győzelmet várnak a bombázó Ferraritól

2015.01.31. 08:57

Külsőre vonzó autót mutatott be péntek délben a Ferrari, amitől mégsem vár túl sokat a csapatfőnök Maurizio Arrivabene. Szerinte az első lépés az, hogy, jól néz ki. "Azt mondjuk mindig, hogy a nyerő autó a szép autó, na a tavalyi ronda is volt és nem is nyert. Ez biztosan esztétikus, nekem legalábbis tetszik, külsőre vonzó, a belső meg majd kiderül. Két győzelemnek örülnénk" - jelölte ki a célt.

Az új pilóta, Sebastian Vettel szerint a legfontosabb, hogy a két pilóta jól együtt tudjon dolgozni, és Kimi Raikkönennel ő képes is lesz erre. Legjobb haverok a Forma-1-ben, így ezzel nem lesz gond, állítja, egymást fogják motiválni. Raikkönen ezzel egyetért, azt mondta, ez az, amiből igazán profitálhat a csapat.

James Allison technikai igazgató, aki minden területen ellenőrizte az SF-15-T építését, úgy hiszi, Raikkönennek jobb szezonja jön a tavalyi pocsék év után, mert ez a kocsi jobban fekszik neki. Azon dolgoztak, hogy a gép hátulja stabilabb legyen, az elejére is több terhelés jusson, emellett a Pirelli erősebb gumijai is a finnek kedveznek.

A tavalyi autójukra az idei nagyjából csak a színében emlékeztet, az akkora melléfogás volt - még nem Allison építette -, hogy majdnem minden szegletét átdolgozták. Új a hűtés, kompaktabb, kisebb a kasztni hátulja, az áttervezett orrkúp meg azonnal szemet szúr.

Mindennél fontosabb viszont a turbómotorrendszer fejlesztése, Allison elárulta, tavaly az E-visszanyerő rendszerük túl gyenge volt, versenyen nem volt képes elég erőt visszaadni, emiatt maradtak le a futamokon. Azon dolgoztak, hogy ezt a hibát helyrehozzák.

Vasárnap, Jerezben kezdik tesztelni az SF-15-öt, már az első napokban sok minden kiderülhet. A Ferrari 2013 májusában nyert legutóbb futamot, közel kétéves sorozatnak akarnak véget vetni, sőt, ez akár még hosszabbra is nyúlhat szerencsétlen esetben.