Újabb Forma-1-es csapat krízisben

2015.02.09. 10:47

Múlt héten még annak a lehetősége is élt, hogy idén 20 autó legyen ismét a Forma-1-ben - végül a Marussia kérését elutasították -, most viszont már az a valószínűbb, hogy tovább csökken a 18-as létszám is. A Force India-Mercedes először azt közölte, kihagyja az első tesztet, majd pár héttel később azt, hogy kihagyja a második tesztet, a hétvégén pedig azt, hogy a harmadik, utolsó gyakorlásra sem lesz kész az új kocsija, március elejére.

Bob Fernley helyettes csapatfőnök a BBC-nek cáfolta, hogy a nyitófutamon való részvételük veszélyben lenne, de ennyi csúszás után ez is felmerül. A melbourne-i bemutatkozás azt jelentené, hogy élesben próbálnák ki a kocsit, ami nem sok jóval kecsegtet a futamon.

Fernley állítja, nem anyagi gondok állnak a háttérben, hanem a beszállítóiktól nem érkeznek meg bizonyos nélkülözhetetlen alkatrészek. Az ok, hogy a Caterham és a Marussia csődje után nem kapnak annyi hitelt a partnercégeiktől ők sem, mint korábban - vagyis egyértelmű, hogy az istállónak nincs elég pénze.

A német Sport Bild újságírója már kéthete jelezte a Force India válságát, és most pont az történik, amit megírt a blogján akkoriban.

Az Ausztrál Nagydíj március 15-én lesz, a csapatnak akkorra kellene összeszednie magát.

A Force India idén elsőként mutatott be F1-autót, de annak csak az orra volt új, és inkább egy szponzoresemény volt még január végén.