Jobb lesz szemmel tartani a Ferrarit

2015.02.10. 14:30

Megnyerte az első tesztet a Ferrari, nem is akárhogy, négy napból háromszor futotta a leggyorsabb kört. Elég sok kört tett meg az új autóval Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel, ráadásul le sem robbantak, így a tavalyi pocsék forma után, úgy tűnik, összeszedik magukat az olaszok.

„Figyeltük, milyen sok kört ment a Mercedes, és láttuk a Ferrari köridőit, gyorsnak tűntek. A Mercitől számítottunk is erre, de a Ferrari is nagyon erősnek látszik. Egyelőre még csak egy jel, kérdés, hogy versenykörülmények között is tudják-e ezt. Barcelona egy lépéssel közelebb visz a válaszhoz, de kétségtelen, hogy nagy formában kezdtek” – értékelte egy ausztrál rádióműsorban az ellenfelet Daniel Ricciardo Red Bull-pilóta.

Barcelonában lesz a következő teszt, jövő csütörtöktől, ha ott is virítani tudnak Räikkönenék, közelebb leszünk az igazsághoz. Jelenleg még elképzelhető, hogy többnyire kevés üzemanyaggal, könnyű autóval mentek, bár ez meglepetés lenne egy akkora istállótól, mint a Ferrari.

Raikkönen az SF15-T-ben
Raikkönen az SF15-T-ben

Felipe Massa, volt Ferrari-versenyző, aki most Williams-Mercedesszel megy, Ricciardónál kevésbé tart tőlük. „Messzi van még a kezdés. Ha ezek a srácok, akik már most gyors köröket mennek, mint például a Ferrari, Barcelonában is meggyőzőek lesznek, akkor elkezdhetünk hinni a szemünknek. De most még ez túl korai."

Ami biztos, ősszel a teljes menedzsment és a technikai személyzet legnagyobb része kicserélődött, így azért annyira nem lenne meglepő, ha tényleg nagyot tudott volna előrelépni a csapat a télen.